Informatieavond Hartslag voor Nederweert

NEDERWEERT – Op donderdag 5 oktober organiseert Hartslag voor Nederweert een informatieavond in zaal Centraal, Kerkstraat 59, te Nederweert. Tijdens deze avond kunnen vrijwilligers zich aanmelden voor Hartslagnu.nl

Ook is deze avond zeer de moeite waard voor de vrijwilligers die al langere tijd actief zijn via hartslagnu.nl Goed om alle informatie nogmaals te horen, nieuwe ontwikkelingen te volgen of om vragen te stellen.

Hartslag voor Nederweert

Bij plotselinge hartstilstand (een circulatiestilstand) is het noodzakelijk dat binnen 6 minuten hulp wordt verleend. Niet altijd is binnen die tijd een ambulance aanwezig. Vandaar dat het vrijwilligersproject Burger Hulpverlening Limburg zo belangrijk is. Dankzij de inzet van ruim 260 vrijwilligers kan er sneller hulp geboden worden aan mensen met hartcirculatieproblemen. Wanneer kun je meedoen?

  • als je in het bezit bent van een geldig reanimatiecertificaat en/of AED bedieningscertificaat of wanneer je daar gratis voor wilt worden opgeleid;
  • als je een bijdrage wilt leveren in de burgerhulpverlening, vrijwilliger wilt worden en mensenlevens wilt redden;
  • als je geïnteresseerd bent hoe een en ander te werk gaat, maar (nog) geen vrijwilliger wilt worden;
  • als je al langer als vrijwilliger aangesloten bent maar wil op de hoogte wilt gebracht worden van de laatste ontwikkelingen rondom AED’s, reanimaties, oproepsystemen etc.

Kom op donderdag 5 oktober om 19.30 uur naar zaal Centraal, Kerkstraat 59, te Nederweert.  Je hoeft je van tevoren niet op te geven en deelname is gratis. Wil je je aanmelden als deelnemer, neem dan een identiteitsbewijs mee!

Op  donderdag 12 oktober wordt de basiscursus gegeven in zaal Le-Winne Boeket 6. Aanvang 19.00 uur. Deze cursus volg je nadat je de informatieavond hebt bezocht en nog geen geldig reanimatie certificaat hebt. Vooraf aanmelden! Dit kan door een een mailtje te sturen naar [email protected]

Meer informatie vind je op www.hartslagvoornederweert.nl   Op deze site kun je de datums van de herhalingslessen ook vinden en je aanmelden voor een herhalingsles.

Ga hier >> naar de poster 
Vorig artikel9 september 1923: Ereboog voor Koningin Wilhelmina
Volgend artikelD66 Nederweert pleit voor referenda