Molen de Korenbloem Ospel is op za 9 en zo 10 september geopend

OSPEL – Molen de Korenbloem te Ospel is zaterdag 9 en zondag 10 september open voor het publiek van 10.00 uur tot 16.00 uur. U kunt dan de molen bezoeken die dan ook in werking is. Tevens is de molenwinkel geopend. Hier kunt u verschillende meelsoorten kopen incl. de recepten voor het bakken van het ambachtelijke brood. Onder andere Pannenkoekenmix ,Doospelsbroodmix, Turfstekers-en Vlikkestekers meergranen samengesteld van diverse soorten granen gemalen op de molen.

Op bestelling: cadeau-pakket om een ambachtelijk brood te bakken!

Er zijn rondleidingen met een toelichting op het functioneren van de molen.

Expositie
Tevens is er een expositie van de kunstschilder Jan van Riet uit Weert. Jan van Riet ,na zijn pensioen  als vrijwilliger schilderend en begeleidend  van mensen met  dementie ,op twee locaties bij Land van Horne en ook nog twee locaties schilderen met ouderen. Hij heeft 45 jaar in de grafische industrie gewerkt, in verschillende administratieve functies.

Pas na het volgen van de Certificaatscursus van Theo Vleeshouwers bij het toenmalige Kunstcollege en nog een aantal jaren portret en modeltekenen bij Johannie van Tuel bij Rick in Weert heeft hij enkele exposities gehad. Eerst een solo-expositie in de Theuniskapel in Weert, daarna in de Foyer van het Munttheater.

Samen met Mies Grijmans een expositie in Galerie de Biest en onlangs hebben een aantal van zijn werken gehangen in het restaurant van WoZoCo Laarveld op Hushoven.

Voor meer informatie zie ook de website van de molen;  http://dekorenbloemospel.jimdo.com

Overige activiteiten 2017;

  • Za 30 sept en zo 1 okt Limburgse molendagen
  • Opening molen; iedere 2e , 3e en 4e zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur
  • Rondleidingen; Buiten de openingstijden is een bezoek met familie of groepjes mogelijk, maak een afspraak met de molenaar Geert van Winkel; Tel nr 0495-633079 of mob nr 06-30457014.
  • Een bezoek aan de molen is prima te combineren met het streekmuseum Eynderhoof Nederweert-Eind en/of het nationaal park de Groote Peel in Ospel-Dijk of een monumentenwandeling over Ospel( informeer bij de molenaar).

 

Vorig artikelGrote Rommelmarkt
Volgend artikelPolitie treft 500 hennepplanten en 1.400 stekken aan