Toekomst Achelse Kluis zekergesteld door komst ‘Boerderij van Hoop’

Het klooster de Achelse Kluis in Hamont-Achel

ACHEL – De leefgemeenschap Fazenda da Esperança (‘Boerderij van hoop’) vestigt zich in de Achelse Kluis. Door de komst van deze nieuwe katholieke gemeenschap blijft het klooster op de Nederlands-Belgische grens ook in de toekomst een plaats van gebed en spiritualiteit. Dat meldt de KRO.

Momenteel telt de Achelse Kluis (officieel de Sint Benedictusabdij van Achel) nog maar twee monniken. Vandaar dat er gezocht moest worden naar een herbestemming van het klooster. De verantwoordelijkheid daarvoor lag bij abt Nathanaël van de trappisten van Westmalle en burgemeester Theo Schuurmans van Hamont-Achel.

Toekomst
Op verzoek van de abt van Westmalle, onder wiens jurisdictie de Achelse Kluis sinds 2011 valt, verleende bisschop Hoogmartens zijn toestemming aan Fazenda da Esperança om zich te vestigen in het klooster dat zich grotendeels bevindt in het Belgische diocees Hasselt.

Vorig artikelGeen vergunning voor uitbreiding supermarkt Lambertushof
Volgend artikelHennepvelden aangetroffen in maisvelden in Cranendonck