Verslag van Toons Toppers

WEERT – Verslag dinsdag 29 augustus. 07. 00 uur Tanja en Corne staan bij de bakker om de bestelling op te halen: 36 croissants, 15 baquettes en 10 viking broden ….. een subtiel signaal dat de Toons toppers 2017 op volle toeren komt.

09.00 uur
Marleen vertrekt met de Stappers voor een mooie verkenningstraining door de prachtige omgeving van Montbrun les Bains. In de plaatselijke kerk worden kaarsjes aangestoken voor wie ons lief zijn of onze aandacht verdienen en op het terras “de vettige doek” iets gedronken. Ook de Trappers zijn in volle vertrouwen vertrokken voor een training en hoe verdrietig is het dan ook dat onze Topper Monique op 100 meter van de finish ten val raakt en  zichzelf blesseert en haar uitdaging dit jaar helaas moet staken.

13.00 uur Lunchtijd
De tafels op de picknickplek vullen zich met de heerlijkste dingen uit de Franse keuken. Kip aspic, een variëteit aan hammen, salami’s, pate’s, broden…. is dit wat ze bedoelen “leven als een god in Frankrijk?”

De middag staat in het teken van kleding ophalen en natuurlijk het ophalen van de Toppers die met de bus zijn gekomen. Peter, Mia, Angelique, Ati, junioren en Kirstie: van harte welkom 👍 ze zien er allemaal nog fris uit ondanks de vertraging als gevolg van technische problemen met de fietsbus Voor de meesten was het ook een eerste kennismaking met de berg der winden, de reus, de grote uitdaging…. De mont Ventoux. “Toch wel hoog ” en “Oei” waren veelgehoorde reacties.

19.00 uur avondeten
Kikkererwtensalade baharat, salade van venkel/bleekselderij / appel / wortel / noten, pasta bolognese, komkommer a la Joost/Peter, groene salade met vijgen. Kortom: het was smullen. Daarna koffie en gewoon relaxen. Een drankje samen, een kaartspelletje, een verfrissende douche, slapen. Iedereen kiest hierin zijn of haar eigen invulling maar samen gaan we voor de gezamelijke uitdaging “de beklimming van de Mont Ventoux” oftewel ” Groot verzet tegen kanker”.

Vorig artikelWapenbroeders/Heemkunde bezoeken Henri-Chapelle en Malmedy
Volgend artikel19-Jarige internetoplichter in bewaring gesteld