Nijken uit Roggel schuift aan bij Buurttafel

Foodtruck bezoekt Nijkenstraat in Roggel

ROGGEL – Bewoners van de straat Nijken in Roggel werden gisteravond getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje. Een kleurrijke Foodtruck, langgerekte houten tafels, vrolijke klanken van een live gitarist en heerlijke, versbereide gerechten: het waren de ingrediënten voor een uniek samenzijn met de buurtbewoners.

Dichterbij elkaar
De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat met haar Buurttafelcampagne mensen wil verbinden door de liefde voor eten met elkaar te delen en samen plezier te beleven. Op www.aviko.nl kun je laten weten waarom jouw straat de leukste straat van Nederland is en zo kans maken op een van de 40 Buurttafels. De Nijken won de prijs en dus reed de Aviko Foodtruck daar op zaterdag 26 augustus de straat in. Bewoner Pieter Driegen geeft aan dat ze een eigen gemeente hebben gecreëerd: Vredepeel, met een eigen groepscamping compleet met jeu de boules baan, sportveld én naambord. Omdat het naar eigen zeggen de gezelligste buurt van Nederland is, vond heer Driegen de buurttafel heel goed passen. Vijftig medebewoners schoven aan aan de langgerekte en kleurrijk gedekte tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van de lekkerste gerechten die ter plekke door de koks werden bereid.

Behoefte aan buurtcontact
Dat het initiatief van de Buurttafel aansluit bij de behoefte van veel Nederlanders, blijkt wel uit onderzoek dat bureau SAMR onlangs uitvoerde. Ruim een kwart van alle Nederlanders zou graag meer contact met zijn buren willen hebben. En ruim 67% vindt dat je elkaar beter leert kennen door samen te eten. Meer praten en eten met de buren maakt de buurt volgens het onderzoek gezelliger en draagt bij aan de veiligheid.

Vorig artikelZilver op NK Ermelo voor 4Pleasure
Volgend artikelFilosofisch café Socrates in Weert en Stramproy