Actie voor vervangen knuppelbrug in de Groote Peel

OSPELDIJK – Is het niet heerlijk om door de natuur te wandelen zonden natte voeten te krijgen. Dat dachten ze ook in Nationaal Park de Groote Peel. Honderden meters lange bruggen zijn daar aangelegd om wandelaars te laten genieten van de natuur. Helaas moeten de bruggen vervangen worden. We beginnen met de kortste brug van 75 meter. 

Wil jij een deel van de knuppelbrug adopteren?

Stand is nu: 15.380 euro van de benodigde 16.100 euro

Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied van internationale allure. Het natte gebied wordt regelmatig bewandeld door liefhebbers van heinde en verre. De bruggen zorgen er niet alleen voor dat mensen – zonder natte voeten te krijgen – het gebied kunnen beleven, ze zijn ook van grote cultuurhistorische waarde. De bruggen zijn gebouwd naar ‘oud Romeins’ model, en hebben grote attractiewaarde voor het gebied. Er zijn drie bruggen. De kleinste is 75 meter lang, de middelste 175 meter en de grootste is zelfs 230 meter lang. Wil jij een deel van de knuppelbrug de jouwe noemen? Doneer dan nu!

Vragen via boswachter Sjaak Smits 06-55112725     @sjaaksmits

Voor meer informatie over het buitenfonds kijk op www.buitenfonds.nl of rechtstreeks via deze link >>

Foto via Mapio.net

 

Vorig artikelFilosofisch café Socrates in Weert en Stramproy
Volgend artikelGezocht historische tekening van Weerter stadswaterput van Jan de Beijer