Kermis in Nederweert

NEDERWEERT – Van vrijdag 25 tot en met dinsdag 29 augustus staat Nederweert in het teken van de jaarlijkse kermis. Dat betekent plezier voor jong en oud uit heel Nederweert en omstreken. Tijdens de kermisdagen staan veertig attracties en kramen opgesteld verdeeld over de Rochusstraat, Rochushof, het Raadhuisplein en de Geenestraat. De kermis wordt door Swinkels Events georganiseerd. Voor de kermis in Nederweert is een mooi aanbod aan attracties samengesteld.

Vuurwerk op vrijdag
Op vrijdagavond draaien de attracties vanaf 18.00 uur. Rond 22.00 uur wordt de kermis knallend ingeluid met een vuurwerkshow nabij Burg 15 (Budschop). Het vuurwerk wordt aangeboden door de kermisexploitanten.

Opening van de kermis
Ondanks dat de kermis op vrijdagavond is geopend, vindt zaterdag om 15.30 uur de officiële opening plaats door wethouder Geraats bij de Cakewalk op het kermisterrein van Budschop. Aansluitend is de uitreiking van de vrijkaarten van de Facebookactie. Van 15.45 uur tot 16.00 uur draaien diverse attracties gratis.

Familiedag
Zondag is traditioneel de familiedag. Slenter langs de attracties, maak een rondje, eet een hapje, waag een gokje. Kortom, beleef het kermisgevoel en de gezelligheid. Wie o wie is de bekende Nederlander die dit jaar een bezoek brengt aan de Nederweertse kermis voor een meet and greet? Kermisdinsdag rond 20.00 uur weet iedereen het.

Prikkelarme kermis op dinsdag 29 augustus!
Ook dit jaar is er weer een prikkelarme kermismiddag in Nederweert. Niet alleen genodigden kunnen dan genieten van de attracties. Ook andere inwoners die moeite hebben met felle lichten, harde geluiden en hard draaiende attracties zijn van harte welkom. Om 14.00 uur opent wethouder Geraats officieel de prikkelarme kermis bij de Cakewalk op het kermisterrein Budschop. Daarna maakt hij samen met de gasten van de zorgboerderijen een ronde over de kermis.

Het licht en geluid, de actie en de beweging van een kermis prikkelt de zintuigen maximaal. Voor sommige mensen zelfs iets té veel. Dat is de reden dat de kermisexploitanten op dinsdag de attracties een versnelling lager zetten en ook het licht en geluid aanpassen. In 2015 vond de prikkelarme kermis voor het eerst plaats. Het initiatief ontving enorm veel positieve reacties. Dit jaar is er, haast logisch, voor de derde keer een vervolg. Voor de prikkelarme kermis zijn dit keer de gasten van de zorgboerderijen met hun begeleiders uitgenodigd. Maar iedereen die niet tegen fel licht en harde muziek kan, is van harte welkom op deze speciale prikkelarme kermismiddag tussen 14.00 tot 16.00 uur. Voor deze bezoekers geldt wel dat de kosten voor eigen rekening zijn.  Om 16.00 uur eindigt de prikkelarme kermis en trakteren de kermisexploitanten de gasten bij de Poffertjessalon op een versnapering.

Openingstijden kermis
Vrijdag van 18.00 tot 24.00 uur, Zaterdag van 14.00 tot 24.00 uur, Zondag van 13.00 tot 24.00 uur, Maandag van 14.00 tot 24.00 uur, Dinsdag van 14.00 tot 24.00 uur.

Vorig artikelInternationale wielerwedstrijd voor vrouwen doet Weert en Stramproy aan
Volgend artikelVerkeersafsluitingen vrijdag 1 september Weert