Militairen (helikopters) oefenen in Ospel

OSPEL/WEERT – In het kader van een oefening door Limburg en Brabant, staken gedurende de nacht militairen op dinsdag 22 augustus al zwemmend en met drijfpakketten de Zuid-Willemsvaart bij Weert over.  

De Charlie ‘Eagle’ compagnie begon de oefening in Zuid-Limburg en eindigt in Brabant. Zij oefenen een situatie waarin zij zich achter vijandelijke linies bevinden en ze terug moeten verplaatsen naar eigen gebied. Binnen 4 dagen moet het hele gebied te voet worden afgelegd, zonder hierbij opgemerkt te worden.

Rond 11.00 uur werden in het kader van de oefening gevechtshelikopters gespot aan de Kruisvennendijk in Ospel. De heli’s vlogen hierbij meerdere malen onder de hoogspanningskabels  van het electriciteitsnet door. De Charlie ‘Eagle’ compagnie maakt deel uit van 42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers en is gelegerd in Oirschot.

Vorig artikelKunst in de zorg
Volgend artikelMonument Cuypershuis heel weekend langer geopend voor Open Monumentendag