Programma kermis Nederweert 2017

NEDERWEERT- Van vrijdag 25 tot en met dinsdag 29 augustus staat Nederweert in het teken van de jaarlijkse kermis. Dat betekent plezier voor jong en oud uit heel Nederweert en omstreken. Tijdens de kermisdagen staan maar liefst 40 attracties en kramen opgesteld verdeeld over de Rochusstraat, Rochushof, het Raadhuisplein en de Geenestraat. Benieuwd wat er allemaal te beleven valt? Op deze speciale kermispagina leest u meer over de attracties, locaties, openingstijden en promotieactiviteiten.

Attracties voor jong & oud, vuurwerk en prikkelarme kermis

Zwieren, zwaaien, griezelen, prijzen winnen, iets lekkers eten en opnieuw rondjes draaien. Kermis is een volksfeest bij uitstek waar je heerlijk kunt ontspannen en waar toch een gezonde spanning heerst. In het verleden werden de kermissen in Nederweert georganiseerd door de gemeente. Inmiddels wordt de kermis door Swinkels Events georganiseerd. Voor de kermis in Nederweert is een mooi aanbod aan attracties samengesteld.

Welke attracties staan waar?

Budschop: Star Wars, Glazen Doolhof, Wip/bank, Circus Race, Flying Jumbo, Draaimolen, Friet, Cakewalk, Suikerspin, Popcorn/noten, Gebak, Snoep, Familie Achtbaan, Lucky Duck, Tea Cups.

Nederweert Centrum: Booster, Autoscooter (botsauto’s), Rupsbaan, Babyflug, Pusher, Polyp, Breakdance, Kamelenrace, Schietsalon, Eendjes vissen, Lijntrek/bussensport, Draaimolen, Grijpkranen, Mini Cars, Big One, Snoep, Gebak, Suikerspin, Popcorn/noten, Friet, Visverkoop, Loempia’s, Fruit, Spaanse Churros, Kinder Jut, Ballenfontijn, Trampoline en Poffertjessalon.

Openingstijden kermis

Vrijdag van 18.00 tot 24.00 uur
Zaterdag van 14.00 tot 24.00 uur
Zondag van 13.00 tot 24.00 uur
Maandag van 14.00 tot 24.00 uur
Dinsdag van 14.00 tot 24.00 uur

Horeca en eetzaken

Kermis maakt hongerig en dorstig. Iets eten of drinken? Tijdens de kermisdagen mogen cafés en eetzaken in Nederweert tot 03.00 uur geopend zijn. De cafés hebben een eigen muziekprogramma met maximaal vier dagen live muziek.

Budschop

De kermis is net zoals vorig jaar opgesteld in het Rochushof (park), en op Brug 15.

Kermis Nederweert start al op vrijdag!

Geniet van de vrijdagavond en knallend vuurwerk. Kermis 2017 biedt muziek op de pleinen, de komst van een populaire acteur en natuurlijk prijzen voor jong en oud!

Vrijdag 25 augustus

Vuurwerk
Op vrijdagavond draaien de attracties vanaf 18.00 uur. Rond 22.00 uur wordt de kermis knallend ingeluid met een vuurwerkshow nabij Burg 15 (Budschop). Het vuurwerk wordt aangeboden door de kermisexploitanten.

Zaterdag 26 augustus

Opening van de kermis
Ondanks dat de kermis op vrijdagavond is geopend, vindt zaterdag om 15.30 uur de officiële opening plaats door wethouder Geraats bij de Cakewalk op het kermisterrein van Budschop. Aansluitend is de uitreiking van de vrijkaarten van de Facebookactie. Van 15.45 uur tot 16.00 uur draaien diverse attracties gratis.

Zondag 27 augustus

Familiedag
Zondag is traditioneel de familiedag. Slenter langs de attracties, maak een rondje, eet een hapje, waag een gokje. Kortom, beleef het kermisgevoel en de gezelligheid.

Maandag 28 augustus

Kermisloterijen
Dit jaar zijn er twee kermisloterijen met prachtige prijzen. De prijsuitreikingen vinden plaats bij de Autoscooter en worden verzorgd door de bekende Clown Desalles.

Om 18.00 uur is de kinderloterij. De hoofdprijs is een tablet. Verder worden een fiets, een kermispakket en enkele kleinere prijzen verloot. Om één van deze prijzen te kunnen winnen, hoef je alleen maar het lot uit het bonnenboekje in te vullen en vóór maandag 17.45 uur en in de bus bij de Cakewalk op het kermisterrein van Budschop te deponeren.

Om 20.30 uur worden de winnaars van de grote loterij, bekendgemaakt bij de autoscooter op het Raadhuisplein. De hoofdprijs is een reischeque. Daarnaast zijn ook een flatscreen TV en een tablet te winnen. Om een van de prijzen te kunnen winnen, hoeft u alleen maar het lot op deze pagina in te vullen, uit te knippen en vóór maandag 19.00 uur in de bus bij de op het kermisterrein van Budschop te deponeren.

Alleen mensen die aanwezig zijn, kunnen een prijs winnen. Is de winnaar er niet, dan wordt een nieuw lot getrokken. Let verder op de spelregels die op het lot staan, maximaal één prijs per persoon.

De tijd tussen de loterijen zal Clown Desalles met veel ‘lol en plezier’ en uiteraard zijn leuke tovertrucs laten zien.

Dinsdag 29 augustus

Prikkelarme kermis!
Ook dit jaar is er weer een prikkelarme kermismiddag in Nederweert. Niet alleen genodigden kunnen dan genieten van de attracties. Ook andere inwoners die moeite hebben met felle lichten, harde geluiden en hard draaiende attracties zijn van harte welkom.

Het licht en geluid, de actie en de beweging van een kermis prikkelt de zintuigen maximaal. Voor sommige mensen zelfs iets té veel. Dat is de reden dat de kermisexploitanten op dinsdag de attracties een versnelling lager zetten en ook het licht en geluid aanpassen. In 2015 vond de prikkelarme kermis voor het eerst plaats. Het initiatief ontving enorm veel positieve reacties. Dit jaar is er, haast logisch, voor de derde keer een vervolg.

Genodigden en voor iedereen

Voor de prikkelarme kermis zijn dit keer de gasten van de zorgboerderijen met hun begeleiders uitgenodigd. Maar iedereen die niet tegen fel licht en harde muziek kan, is van harte welkom op deze speciale prikkelarme kermismiddag tussen 14.00 tot 16.00 uur. Voor deze bezoekers geldt wel dat de kosten voor eigen rekening zijn.

Rondleiding en attracties

Om 14.00 uur opent wethouder Geraats officieel de prikkelarme kermis bij de Cakewalk op het kermisterrein Budschop. Daarna maakt hij samen met de gasten van de zorgboerderijen een ronde over de kermis. Om 16.00 uur eindigt de prikkelarme kermis en trakteren de kermisexploitanten de gasten bij de Poffertjessalon op een versnapering.

Mystery guest

Wie o wie is de bekende Nederlander die dit jaar een bezoek brengt aan de Nederweertse kermis voor een meet and greet? Kermisdinsdag rond 20.00 uur weet je het. Wil je de mystery guest ontmoeten? Kom naar de kermis en volg de Facebook pagina!

Verkeer en parkeren

Het Raadhuisplein, de Geenestraat, tussen de Loverstraat en de Brugstraat, de Kerkstraat, tussen de Brugstraat en de Burg. Hobusstraat (ter hoogte van Poell Behang- en Verfhuis), de Brugstraat van de Geenestraat tot de ingang van de parkeerplaats bij de Jumbo, de St. Rochusstraat, tussen Brug 15 en de Hulsenweg, zijn afgesloten voor verkeer behalve voetgangers. Er zijn genoeg gratis parkeerplaatsen in de buurt. Volg de P-borden. In enkele omliggende wegen zijn parkeerverboden van kracht. Ook gelden enkele omleidingsroutes.

De verkeersmaatregelen zijn vastgelegd in een permanent verkeersbesluit. I.v.m. de nieuwe kermisopstelling op Budschop worden minder wegen afgezet t.o.v. het besluit. Dit is geen aanleiding om een nieuw besluit te maken omdat er geen uitbereiding van de verkeersmaatregelen plaatsvindt. In het voorjaar van 2009 is daarvoor de openbare voorbereidingsprocedure gevolgd. Tegen de afsluiting kan geen bezwaar worden gemaakt. De exacte verkeersmaatregelen.

Vrijwilligers van de EHBO zijn tijdens de kermisdagen te vinden op de hoek Geenestraat/Lindenstraat. Het terrein op Budschop staat via een portofoon in verbinding met de EHBO-post.’

Zij zijn aanwezig op:
Vrijdag van 19.00 tot 24.00 uur
Zaterdag van 13.45 tot 24.00 uur
Zondag van 14.00 tot 24.00 uur
Maandag van 17.30 tot 22.00 uur
Dinsdag van 17.30 tot 22.00 uur

Kortingsbonnenboekje

Op de basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in de gemeente Nederweert zijn kortingsbonnenboekjes uitgedeeld. In dit boekje zitten diverse kortingsbonnen voor kermisattracties en het lot voor de kinderloterij op maandag om 18.00 uur. Kinderen t/m 12 jaar die geen boekje hebben gekregen, kunnen een boekje afhalen bij de infobalie van het gemeentehuis.

De gemeente, de kermisexploitanten en de (horeca)ondernemers wensen iedereen heel veel plezier met de kermis 2017. Maak er een geweldig feest van. Nederweert, samen groots, samen doen!

Via www.nederweert.nl

Vorig artikelKansen voor de regio: toerismesector blijft groeien
Volgend artikel21 augustus 2002: De Bosuil in de steigers