Nieuwe expositie in Pop Up Galerie Nederweert – Opening donderdag 24 augustus, 19.30 uur

NEDERWEERT – Pop Up Galerie Nederweert opent op donderdag 24 augustus een nieuwe expositie met werk van zeven exposanten. Iedereen is van harte welkom om de opening van de expositie bij te wonen, onder het genot van het gebruikelijke, gecombineerd met live muziek.

Pop Up Galerie Nederweert staat bekend om de grote variatie aan geëxposeerde werken, in een toegankelijke en informele sfeer.  

Exposanten
Ook ditmaal is de variatie aan geëxposeerde werken weer groot. De plaats van herkomst is van iedere exposant, toevalligerwijs, Venlo.

Tijdens het schilderen verschijnt een beeld dat verborgen zat in haar hoofd. Annelies Janssen werkt met acrylverf op doek en papier, meestal grote doeken.  Ook werkt zij graag in bijenwas en pigmenten, gecombineerd met olieverf op houten panelen.

De beelden van Felipe Ciudad Martinez zijn meestal van groot formaat, met een monumentaal karakter. In zijn keramiek komt achtergrond, opvoeding, religie en levenservaring naar voren in beelden die een innerlijke strijd tentoonspreiden en tevens rust uitstralen.

Floor Kurstjens werkt in mixed media, met sterke kleurcontrasten, maakt pentekeningen, grafisch werk en houtsnedes die zij vervolgens bewerkt met mozaïek. Door kleurkeuze en symboliek probeert zij het onvoorstelbare uit te drukken.

Jeanette Steegmans maakt torso’s van mens en paard in verschillende materialen. Haar paarden hebben een eigen karakter en dynamiek. Haar beelden zijn niet statig, maar lijken gevat in gestolde beweging, expressie en zeggingskracht.

De designproducten van Joyce Brueren zijn van serviesgoed en/of van plantaardig en dierlijk materiaal. De werken vallen onder de noemer ‘sfeercreatie’. In 2012 ontving zij zilver voor haar werk bij de wedstrijd ‘Vernieuwende Trendstyling 2012’ in Brussel.

De taxidermische objecten van ‘Dead or Alive’(DoA) door Jules van Bussel zijn verrassend en vervreemdend. Romp en hoofd leiden (of leidden) een eigen leven. Samengevoegd komen de objecten opnieuw tot leven. Iedere combinatie treedt op zijn eigen manier in het nieuwe levenslicht.

Van de hand van Ton Haagen worden beelden en grafisch werk geëxposeerd. Combinaties van brons en glas, maar ook etsen, linosneden en monotypes. De natuur is zijn inspiratiebron, op foto vastgelegd en op eigenzinnige wijze vertaald in zijn werk.

Live muziek
Een vast onderdeel van de openingen is live muziek. Bij de opening van de expositie op donderdag 24 augustus 2017 wordt de muziek verzorgd door ‘Beej de Roeje’. Muzikanten die van alle markten thuis zijn. Evergreens, golden oldies, Beatles, etc. Covers, op eigen wijze gebracht.

Het concept
Pop Up Galerie Nederweert (PUGN) richt exposities in in leegstaande winkelpanden in Nederweert, om er op die manier meer aandacht voor te genereren ter bevordering van verkoop of verhuur.

Binnen het concept hebben inmiddels vele exposanten van de gelegenheid gebruik gemaakt om hun werk op een laagdrempelige manier aan het publiek te tonen gedurende een periode van acht weken.

Overigens is Pop Up Galerie Nederweert een initiatief dat volledig draait op vrijwilligers.

Geopend:

  • vrijdagen / zaterdagen / koopzondagen 13.00 – 17.00 uur
  • 3 september: Kunstroute Nederweert (geopend van 11.00 – 17.00 uur)
  • 17 september: Americana Village Nederweert (geopend van 11.00 – 17.00 uur)

 

Vorig artikelSolar 5 keer op de bon voor een totaalbedrag van 12.500 euro
Volgend artikelHet is weer bijna Budel Kermis