Drie aanhoudingen en tabletteermachine aangetroffen

Neer – Naar aanleiding van een melding heeft de politie maandag drie personen aangehouden in een woning aan de Kinkhoven. Dit nadat er in het pand een tabletteermachine voor het produceren van synthetische drugs aangetroffen.

Na een melding over mogelijke inbrekers namen agenten een kijkje bij woning. Daar werden twee Nederlandse en een Duitse man en een tabletteermachine met diverse productiemiddelen voor het persen van synthetische drugs aangetroffen. De verdachten zijn aangehouden en naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. Het vermoeden bestaat dat locatie gebruikt werd voor de productie van MDMA.

Onderzoek

De directe omgeving is momenteel afgezet voor het onderzoek door experts van het Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) in het pand. Er is geen gevaar voor de directe omgeving. Naar verwachting gaat het onderzoek nog enkele uren in beslag nemen. In verband met de eigen veiligheid van politiemedewerkers zijn hiervoor experts van het LFO ingeroepen voor nader onderzoek in het pand.

Getuigenoproep

Getuigen die informatie hebben over deze zaak worden opgeroepen om zich te melden bij de politie via 0900-8844 of indien gewenst anoniem van 0800-7000. Mocht u in de afgelopen dagen verdachte zaken gezien hebben dan vragen we u dit te delen. Elk detail kan belangrijk zijn voor het onderzoek van de politie.

Vorig artikelNVWA zet bestrijding tijgermug Weert voort in wijken Leuken en Groenewoud
Volgend artikelEntertainment tijdens Kinderbraderie Weert