ORANJE van onder tot BOVEN in OSPEL !

OSPEL – De Ospelse kerktoren is omhangen door een oranje netwerk rond het steiger : klaar voor de restauratie. Na de bouwvakvakantie start die. Vorige week zijn ook de wijzerplaten van de kerktoren verwijderd voor onderhoud en revisie. 

“SAME STERK VÖR OOS KERK”

De staat van de wijzerplaten was niet zo best. Het bladgoud is door het weer erg aangetast. Ook moesten de as voor de wijzers en de motor voor het slagwerk om de uren en halfuren aan te geven worden meegenomen. Hierdoor zullen de komende maanden deze slagen niet te horen zijn. Het luiden van de klokken, zoals het angelus en het aankondigen van missen, ondervindt geen hinder. 

Het brengt een extra onkostenpost met zich mee, het doneren van stenen of een gift voor ons monument blijft dus erg nodig. De deelname aan de actie verloopt voorspoedig, waaruit de sympathie voor dit Ospels monument blijkt. Via de sociale media worden vele inwoners en ook oud-Ospelnaren buiten het dorp bereikt met een spontane gift tot gevolg. U kunt dit ook zelf bevorderen door uw familie en vrienden attent te maken op onze adoptiemogelijkheid.

Vorige week werd ook een waardebon uitgereikt aan de familie Schroijen-Goertz : zij
adopteerden de 500 ste steen. De bon werd spontaan beschikbaar gesteld door De Dorpsherberg. Ook de 1000 ste , 1500 ste , enz. ontvangen een waardebon ! Inmiddels zijn er 826 ! stenen geadopteerd. Het restauratie comité, de kerkcommissie en pastoor Koumans zeggen u dank voor uw bijdragen.

Hoe kunt u een steen adopteren ? Door € 15,- of een veelvoud over te maken op NL63 RABO 0319 4215 70 t.v.n. “Samen sterk voor onze kerk”. Uw giften zijn onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar.

jg

www.parochieospel.nl

Vorig artikelAuto tegen de vangrail
Volgend artikel13 augustus 1954: Durf en initiatief