In Nederweert is een glasverbod in de horeca niet aan de orde

Burgemeester Henk Evers van Nederweert: "Na problemen samen met Koninklijke Horeca afdeling Nederweert harde afspraken met ondernemers gemaakt.

NEDERWEERT – Waar de horeca in het centrum van Weert tijdens de kermis, carnaval en verschillende andere evenementen voortaan bij bepaalde omstandigheden alleen nog plastic bekers mag gebruiken, is er in buurgemeente Nederweert geen sprake van een dergelijk glasverbod.

“Geen glasverbod”, zegt burgemeester Henk Evers van Nederweert. “Na problemen samen met Koninklijke Horeca afdeling Nederweert harde afspraken met ondernemers gemaakt. Tot nu is het beheersbaar.”

Veiligheid
In Weert stelt het college van B&W dat glas in de openbare ruimte de orde en veiligheid van bezoekers in gevaar brengt. Met name tijdens evenementen, in combinatie met gebruik van een buitentap, is gebleken dat de horecaondernemers glaswerk in de openbare ruimte niet kunnen voorkomen, aldus het college van B&W.

Tijdens de kermis van 2015 de politie met glas bekogeld. De maatregelen die de gemeente neemt zijn gericht op zowel de veiligheid van bezoekers als politie en ambulancepersoneel.

Vorig artikelGemeente Cranendonck praat met ondernemers en inwoners over buitengebied
Volgend artikelNieuwe Peelklokje nu online