Gemeente Cranendonck praat met ondernemers en inwoners over buitengebied

Het buitengebied (Kranenveld) van Gastel.

CRANENDONCK – Vorige week vonden de eerste gesprekken plaats met ondernemers en bewoners van het buitengebied van Cranendonck in het kader van het project ‘Buitenkans! Een perspectief voor de toekomst.’ De gesprekken worden gevoerd door medewerkers van de gemeente en vinden plaats in de gemeenschapshuizen van Cranendonck. Ruim 30 personen hebben zich naar aanleiding van de startbijeenkomsten van Buitenkans! al aangemeld voor zo’n gesprek.

Eind juni / begin juli organiseerde de gemeente Cranendonck twee startbijeenkomsten voor het project ‘Buitenkans! Een perspectief voor de toekomst.’ De gemeente wil de tweede helft van 2017 ideeën en wensen ophalen voor het buitengebied van Cranendonck. Dit als input voor het ontwikkelperspectief voor het buitengebied dat eind 2017 klaar moet zijn, zodat het begin 2018 kan worden aangeboden aan de gemeenteraad. Hierna start het traject voor de ontwikkeling van een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied.

Aanmelden
De gemeente Cranendonck wil met zoveel mogelijk ondernemers en bewoners van het buitengebied in gesprek om tot een zo goed mogelijk toekomstperspectief voor het buitengebied te komen. Het bestemmings- of omgevingsplan krijgt een looptijd tot 2030. Het is dus voor elke grondeigenaar in het buitengebied van belang om verder vooruit te kijken en te bepalen wat de wensen en ideeën zijn voor de toekomst.

Alle ideeën zijn welkom, of ze nu gaan over agrarische bedrijvigheid, duurzaamheid, nieuwe energiebronnen, woon- of zorgvoorzieningen ‘in het groen’, recreatiemogelijkheden of andere economische activiteiten. Niet alle wensen kunnen worden ingewilligd, maar elke uitgesproken behoefte helpt de gemeente wél om een beeld te krijgen van wat er leeft en speelt.

Vorig artikelCDA-fractie Weert vindt glasverbod voor horeca te zwaar
Volgend artikelIn Nederweert is een glasverbod in de horeca niet aan de orde