Theo Rooding: ‘Jongeren willen niet werken en stellen te hoge eisen’

Jongeren willen niet werken en stellen te hoge eisen. Een kwestie van de verkeerde mentaliteit. Dat stelt Theo Rooding, de lokale voorzitter (Valkenburg) van de landelijke Horecabond in een artikel in Dagblad de Limburger vandaag.

Hij geeft aan de reageren vanuit zijn emotie, maar wil wel een signaal afgeven. “Afwassers, koks, kamermeisjes, serveerster, ze zijn er gewoon niet”, zegt Rooding. “Sommige zaken gaan daardoor later open. Anderen zijn net begonnen met hun zaak en kunnen door een gebrek aan personeel niet doorgroeien.”

Verkeerde mentaliteit
En als de jongeren bereid zijn te werken, stoppen ze regelmatig voortijdig. Het gebrek aan personeel in de regio Valkenburg heeft volgens hem twee oorzaken. Veel jongeren vragen een te hoog uurloon. Ook hebben ze geen gastvrije houding, zijn ze alleen met zichzelf en hun telefoon bezig en weten ze niet hoe te communiceren.

Vorig artikelHoteloorlog of… politiek spelletje?
Volgend artikelHoofdsponsor sponsort de Taofel