Rechter maakt einde aan gesteggel over huurprijs Poort van Limburg

WEERT – Bierbrouwer Lindeboom en de gemeente Weert waren het oneens over de huurprijs die de ex-huurder moet betalen. De kantonrechter van Roermond heeft nu geoordeeld dat de huurprijs berekend moet worden over de werkelijk behaalde omzet.

Dat meldt Dagblad de Limburger. Lindeboom had van oktober 2013 tot juli 2015 een huurcontract. De gemeente Weert stelde dat was afgesproken dat de huur die betaald moest worden 13,1 procent van de omzet moest zijn, met een minimum van 1 miljoen euro. Dat is minimeel 131.000 euro.

Rechter stelt Lindeboom in gelijk
Lindeboom was het daar niet mee eens. Volgens de bierbrouwer zou alleen berekend moeten worden over de daadwerkelijk behaalde omzet. Daarbij komt dat de Poort van Limburg nog niet volledig klaar was op het moment dat de bierbrouwer erin stapte. De rechtbank stelt dat Lindeboom gelijk heeft. De huurprijs moet opnieuw vastgesteld worden aan de hand van de werkelijk behaalde omzet.

Vorig artikel6 augustus 1970: ‘n Lach in de ruimte
Volgend artikel7 augustus 1570: De ketterij afgezworen