Nieuw Weerter bier: Kwakboks

WEERT – Gisteren, 4 augustus, was het de Internationale Dag van het Bier. De Dag werd vanaf 2007 tot 2012 op 5 augustus gevierd in Amerika en wordt inmiddels in steeds meer landen gevierd. Daarvoor leek vrijdag handiger, omdat dan natuurlijk voor iedereen het weekend begint. Daarom vanaf 2012 dus op de eerste vrijdag van augustus.

Waarom deze dag is opgericht? Ten eerste om te tanken natuurlijk. Verder ook om die aardige barmannen die je van bier voorzien te bedanken. De bierbrouwers natuurlijk, die dit alcoholische goedje voor ons beschikbaar stellen. En bovendien leent deze Dag zich perfect om een keer een rondje te geven. Tot slot spoort deze Dag je aan ook eens een nieuw biertje te proberen. Eén speciale, of van een andere “cultuur”.

In de stadbrouwerij in Weert werd gisteren een nieuw weerter bier gebotteld. Kwakboks een American Premium Lager. Het bier is een initiatief van een vrienden die graag zelf een eigen bier wilden brouwen.

 

Vorig artikelJonge onderneemster Maaike van Heesewijk gelooft in Weerter binnenstad
Volgend artikelVideoclip Spirituele Leven van Midden-Limburgse rockband Puyn staat online