29 juli 1949: Met bloemen overladen

Kanton Weert meldt op 29 juli 1949 dat de Weerter deelnemers aan de Vierdaagse van Nijmegen van dat jaar op feestelijke wijze zullen worden ingehaald.

Hieraan hebben mevrouw Sanders-Stribos, mejuffrouw A. Stolwijk en de heer Jongen van de wandelsportvereniging ‘Van Horne’ deelgenomen. Daarnaast heeft een groep militairen van de Van Hornekazerne de Vierdaagse gelopen. Alle Weerter deelnemers worden in de bloemetjes gezet.

Op zaterdagochtend 30 juli gaan de deelnemers onder leiding van een militaire kapel in optocht vanaf de spoorberg aan de St.-Maartenslaan door de stad om dan hun opwachting te maken op de kazerne. De optocht door de stad trekt heel wat bekijks.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelPeter Ramaekers van Weert Energie over de bouw van het eerste zonnepark van Weert
Volgend artikel30 juli 1571: Paniek