Limburgse veehouders moeten voor 2030 de uitstoot van fijnstof halveren

LLTB veehouderij
LLTB wil in dertien jaar tijd de uitstoot van fijnstof in de veehouderij halveren.

LIMBURG – De Limburgse Land- en Tuinbouw (LLTB) wil de uitstoot van fijnstof door veehouders rigoureus terugdringen. De belangenvereniging vindt dat Limburgse veehouders de uitstoot van fijnstof de komende dertien jaar moeten halveren. De provincie reageert positief. 

Dat meldt Dagblad de Limburger. Er zou volgens LLTB een provinciale verordening moeten komen zodat de veehouderij zich ook aan de regels houdt. Volgens Léon Faassen, voorzitter van LLTB, begrijpen de agrariërs dat deze extra stappen nodig zijn om draagvlak in de maatschappij te houden. Vanuit Milieufederatie Limburg en de provincie wordt positief gereageerd.

Vorig artikelBurgemeester Nederweert vraagt Weerter raadsleden om Van der Valk hotel niet door te zetten
Volgend artikelJules Coenen neemt afscheid van Rabobank Weerterland & Cranendonck