Leerlingen Stichting LVO Weert naar India

WEERT – Vandaag is het dan zover. Maar liefst 32 leerlingen van Het College, de Philips van Horne en het Kwadrant zetten koers naar India voor een interculturele ontwikkelingsstage van drie weken. De leerlingen doen mee aan een project van Global Exploration. In deze drie weken gaat men er samen voor proberen te zorgen de wereld een beetje beter te maken: samen leren, praten, sporten, zingen en werken.

Leren dat mensen over de hele wereld anders zijn, maar dat dat ook prima is. Tijdens deze ontwikkelingsstage zijn de leerlingen te gast bij diverse middelbare scholen waar ze samen met de Indiaanse scholieren, hun buddy´s, vele activiteiten ondernemen en een stuk van India mogen ontdekken.

Global Exploration
Global Exploration is een stichting met als doel jongeren kennis te laten maken met andere culturen. Ontwikkelingssamenwerking, duurzame ontwikkeling en zelf een bijdrage leveren door middel van een ‘Scholen voor Scholen’-project vormen onderdelen van de ontwikkelingsstage. Na een gedegen voorbereiding van masterclasses, teambuilding en informatiebijeenkomsten reizen middelbare scholieren, ondersteund door docenten en een arts naar Derde Wereldlanden om daar te bouwen aan een betere wereld. De leerlingen financieren deze reis zelf en organiseren voor de projecten inzamelingsacties.

Sponsoractiviteiten en donaties
Naast de voorbereidingen op informatief gebied hebben de leerlingen van LVO-Weert de afgelopen maanden veel sponsoractiviteiten georganiseerd om hun ontwikkelingsstage naar India mogelijk te maken. Zo konden mensen onder andere deelnemen aan een film- en hapjesavond en werd er een loterij gehouden tijdens het Muziekgala in het Munttheater.

Persoonlijke inzameling
Niet met lege handen reizen is het motto van de Stichting Global Exploration. Fondsen verzamelen en de handen zelf uit de mouwen steken, vormt een onderdeel van het programma. Iedere deelnemer zamelt € 1.800 aan sponsorgeld in. Er zijn heel wat wafels gebakken, etentjes en high tea’s georganiseerd en familie, vrienden en bedrijven benaderd om te sponsoren. Daarbij vertellen de deelnemende leerlingen steeds hun eigen verhaal over de ontwikkelingsstage naar India. Nu is bijna het moment aangebroken dat de Weert-Indiagroep de reis daadwerkelijk gaat maken en veel nieuwe indrukken zal opdoen!

Volgen
Het reisgezelschap is gedurende hun reis te volgen via hun eigen blog. Benieuwd? Kijk dan op http://www.global-exploration.nl. Volgen op facebook Xplore Weert kan natuurlijk ook.

Vorig artikelLeerlingen Citaverde College nemen diploma op bijzondere wijze in ontvangst
Volgend artikelFusieplannen Laurentius Roermond en VieCure Venlo