Weerter politiek bespreekt afschaffen precariobelasting

Ondernemers betalen precariobelasting als zij voorwerpen plaatsen in, op of boven gemeentegrond die bestemd is voor de openbare dienst. Voorbeelden hiervan zijn: terrasjes van horecaondernemingen, steigers, reclameborden en containers (voor de opvang van bouwpuin).

WEERT – Als het aan DUS ligt, wordt de precariobelasting afgeschaft. Volgens de oppositiepartij steunen VVD en Weert Lokaal de motie die tijdens de gemeenteraadsvergadering van aanstaande woensdag wordt ingediend.

Precariobelasting betreft een bijzondere vorm van belasting. Ondernemers betalen precariobelasting als zij voorwerpen plaatsen in, op of boven gemeentegrond die bestemd is voor de openbare dienst. Voorbeelden hiervan zijn: terrasjes van horecaondernemingen, steigers, reclameborden en containers (voor de opvang van bouwpuin).

Ondernemersklimaat
DUS wil de belasting afschaffen omdat Weert moet streven naar een zo optimaal mogelijk ondernemersklimaat. Daarom wil de politieke partij dat het college van B&W een voorstel aan de raad voorlegt waarin wordt aangegeven waaraan de uitstallingen, de terrassen en geveluitingen moeten voldoen teneinde over te kunnen gaan tot het niet meer opleggen van de precariorechten.

Vorig artikelTalentvolle Tijme van Dijk maakt overstap naar Basketball Academie Limburg
Volgend artikelOrganisatie Molenfeesten werkt aan 34e editie