Strooiveld begraafplaats Tussen de Bergen wordt opgeknapt

ROERMOND – Het strooiveld op de begraafplaats Tussen de Bergen wordt binnenkort opgeknapt. De bestaande hagen die in het vak staan, worden opgeruimd en vervangen door paden. Bij de werkzaamheden zal géén grond afgevoerd worden en de as in de haagvoet zal over het gras uitgestrooid worden. Op het strooiveld is een aantal monumentjes voor overledenen ontstaan en die worden verwijderd.

Voor nabestaanden biedt de begraafplaats een aantal mogelijkheden om permanente gedenktekens te plaatsen, zoals bijvoorbeeld de urnentuin. Op het strooiveld zijn permanente gedenktekens niet mogelijk. Toch zijn die in de loop der tijd daar ontstaan. Via een oproep bij de monumentjes heeft de gemeente nabestaanden geprobeerd te informeren over de aanstaande renovatie. Van de in totaal 35 monumentjes hebben 10 nabestaanden contact gehad met de gemeente over het opruimen.

Gedenkplaatje
Speciaal voor nabestaanden die na het uitstrooien van de as een blijvende herinnering aan hun overledene willen, is er sinds kort een “gedenkboom” geplaatst op het strooiveld. Op deze gedenkboom kan een gedenkplaatje geplaatst worden met naam en overlijdensdatum.

Vorig artikelOrganisatie Molenfeesten werkt aan 34e editie
Volgend artikelArcheologische vondst leidt naar middeleeuws Hushoven