10 juli 1953: Welvarend Weert

Sportvelden Bisschoppelijk College Nieuwstraat/Molenveldstraat - GAW Beeldank L671

In Kanton Weert van vrijdag 10 juli 1953 staat een verslag van de opening van de tentoonstelling ‘Welvarend Weert’. Burgemeester Henri van Grunsven heeft de eer om deze bijzondere expositie met het doorknippen van een lint te openen.

De Tweede Wereldoorlog is dan al acht jaar beëindigd. Na aanvankelijke schaarste van productiemiddelen draait het bedrijfsleven in Weert weer volop.

Door de Zuid-Nederlandse Beurs uit Eindhoven wordt in samenwerking met een comité vanuit de Fatima-parochie deze tentoonstelling georganiseerd. Twee tenten staan vol met stands van middenstand en bedrijfsleven. Een derde tent herbergt een feestpaviljoen, waar de nodige versnaperingen te verkrijgen zijn. Als locatie voor het evenement dienen de voormalige sportvelden van het Bisschoppelijk College aan de Nieuwstraat/Molenveldstraat.

De plaatselijke ondernemers zijn ruim vertegenwoordigd. In stand 53 toont de firma Steegmans aan de Langstraat de ‘Servis-wasmachine’. Kantoorinrichting is te bezichtigen in de stand van het bedrijf Van Nijmweegen, destijds gevestigd aan de Jean Amentstaat. Betonfabriek Math. Weegels laat de nieuwste betonproducten zien.

Elastische nylons worden aangeboden door ‘Het Witte Huis’. De snelkookpan is een nieuwtje in de stand van de winkel ‘Paquay-Thomassen’.
Uiteraard ontbreekt in het feestpaviljoen de brouwerij ‘Wertha’ met het befaamde ‘Wertha Bier’ en het ‘Wertha Miral’ niet. In dat paviljoen zijn er op zaterdag en zondag ‘twee knal-avonden’ gepland. Op zaterdag is het optreden van het KRO-radio-orkest met het vermaarde duo ‘Gait-Jan Kruutmoes en Mans uut Twente’.

De zondag wordt ’s avonds feestelijk afgesloten met onder meer optredens van de landelijk bekende Kees Manders en ‘de sensatie op rolschaatsen The Topliners Dancers’.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelBospop in de stralende zon
Volgend artikelLustrumviering Bal Champêtre Weert