Bospop in de stralende zon

WEERT – Zaterdag barstte het Bospop festival alweer in alle hevigheid los. Het Stevie Nimmo Trio had de eer om de zaterdag af te trappen met hun heerlijke bluesrock. In de rocktent was het de buurt aan Xander & The Peace Pirates om te openen met eveneens een bluesrock optreden dat staat als een huis. Het terrein stroomt langzaam vol met enthousiaste bezoekers die er met dit mooie weer een fantastische festivaldag van willen maken.

Bospop staat weer als een huis

Stevie Nimmo Trio, Xander & the Peace Pirates, Black Star Riders, Laurence Jones, Bløf, The Black Sorrowsm, Vintage Trouble, Delv!s, The Pretenders, Tyler Bryant & the Shakedown, Beth Hart, The Magpie Salute en Doe Maar zorgden voor vuurwerk.

Er was ook een primeur dit jaar , een samenwerking tussen de Weerter stadsbeiaardier Frank Steijns (bekend van André Rieu) en Bospop. Samen met Paskal Jakobsen van Bløf, die zelf vanmiddag op het Bospop mainstage staat, bracht Steijns het nummer ‘Liefs uit Londen’ ten gehore op grote hoogte vanaf de St. Martinustoren! Dit was tot in de wijde omtrek te horen en leverde veel verbaasde blikken op vanuit het winkelende publiek. Bospop Bells is geboren!

Fotograaf Johan Bloemers was erbij.

Vorig artikel9 juli 1964: Sterfdag Piet Broos
Volgend artikel10 juli 1953: Welvarend Weert