Geen rookwaren meer in het zicht in Supermarkten vanaf 2020

Rookwaren zullen binnen dit en 5 jaar niet meer in het zicht liggen. Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid wil alleen voor speciaalzaken een uitzondering maken, zo schrijft hij aan de Tweede Kamer.

Vanaf 2020 zullen er al geen rookwaren meer in het zicht liggen. Kiosken, tankstations, drogisterijen, boekwinkels en andere verkooppunten krijgen twee jaar langer de tijd. Tabakswinkels mogen hun waar nog wel aan klanten tonen, maar niet meer in hun etalages leggen.

Voor de rokers tijdens het uitgaan wordt het ook een stuk lastiger. Automaten in de horeca of graaibakken in winkels moeten in 2022 ook verdwenen zijn.

Vorig artikelUitgebroken pony’s in Ittervoort
Volgend artikelEind 2017 eerste werken gepland voor uitbreiding industriezone Leuerbroek