Budelse woonvoorziening Os Thoes weer stap dichterbij

CRANENDONCK – Budel krijgt een kleinschalige woonvoorziening voor dementerende ouderen: Os Thoes. Na maanden van voorbereidingen is het nu zo ver, de verbouwing kan starten. Medio juli 2017 gaat woningcorporatie woCom aan de slag met de aanpassing van 3 woningen tot 1 woon- en zorgvoorziening met 8 woon- slaapkamers en een gemeenschappelijke woonkamer.

Woningen vrij
Het is woCom gelukt om in korte tijd, drie aaneengeschakelde woningen vrij te krijgen voor Os Thoes. “Nadat er twee woningen leegkwamen, hebben we een goed gesprek gehad met de bewoonster van de aangrenzende, derde woning.  Deze mevrouw wilde graag verhuizen en heeft inmiddels een nieuwe woning  die aansluit bij haar wensen. En ze woont ook nog eens dichter bij haar familie”, aldus woCom.

Burgerinitiatief
Het bestuur van stichting Woonzorg Cranendonck die het initiatief startte, is blij dat het er nu daadwerkelijk komt. Jac de Werdt, voorzitter van de stichting: “We hebben sinds 2002 al de droom om deze huiselijke woonvoorziening voor dementerende ouderen te starten. In goede samenwerking met woCom, ZuidZorg en gemeente Cranendonck zijn de ideeën uitgewerkt”. WoCom realiseert de woonvoorziening en verhuurt aan de Stichting Woonzorg Cranendonck. “Wij nemen de begeleiding en medische zorg van de bewoners op ons. We zien er naar uit om de zorg te gaan leveren”, aldus ZuidZorg.

Grote vraag naar kleinschalige woonvoorziening
Voor dementerende ouderen is het belangrijk dat ze in een huiselijke en herkenbare omgeving leven en vastigheid hebben in hun alledaagse bezigheden, zoals samen koken en eten, boodschappen doen en ontspanningsmiddagen. Dit biedt Os Thoes. Dat hieraan behoefte is blijkt wel uit het groot aantal aanmeldingen. De vraag naar deze unieke woonvorm is al groter dan het aanbod. Ook wethouder Van Tulden, verantwoordelijk wethouder van de gemeente Cranendonck, is verheugd dat de verbouwing van start kan gaan. “Dit soort burgerinitiatieven zijn ontzettend belangrijk voor onze gemeenschap. Daar zijn we meer dan trots op.”

Opening
De verbouwing van de woningen start na de bouwvak. Als alles volgens planning verloopt, opent Os Thoes in december 2017 haar deuren. Vanaf dat moment kunnen de bewoners hun kamers inrichten en de gezamenlijke huishouding gaan voeren.

Informatie
Belangstellenden die meer willen weten over het project kunnen contact opnemen met Jac de Werdt, voorzitter van de Stichting Woonzorg Cranendonck via [email protected] of tel. 06 – 30 00 69 63.

Vorig artikelAl 97 bekeuringen voor fietsen in de binnenstad
Volgend artikelKoninklijke onderscheiding voor Broeder Van Zutphen uit Heythuysen