Prijzen tijdens Nederlands kampioenschap 1e divisie turnen

WEERTERLAND – In het weekend van 10 en 11 juni hebben in Duiven de Nederlandse kampioenschappen turnen voor de eerste divisie plaatsgevonden. In de ochtend mocht de onderbouw starten. De twee instappers Lotte Hermans en Anouck Kemkens hebben een goede allroundwedstrijd geturnd en werden 17e en 9e .

Zij mochten beiden op zondag terugkomen voor de toestelfinales waarvoor zij zich hadden geplaatst tijdens de halve finale. Zij hebben prachtig turnen laten zien en dat werd beloond met een paar nationale medailles. Op vloer werd Lotte 2e en Anouck 3e . Anouck pakte vervolgens nóg een prijs op de sprong, zij werd hier 2 e .
Een unieke prestatie op een jonge leeftijd. Dat belooft nog wat voor de toekomst!

Ook de senioren 1 e divisie mochten dit weekend turnen. Sanne Teunissen, Karlijn Schlatmann en Nadieh van Pol hadden zich alle drie geplaatst voor het Nederlands kampioenschap. Deze plaatsing is al een knappe prestatie an sich. Ondanks wat foutjes hebben zij een goede wedstrijd geturnd. Nadieh werd 12 e , Karlijn 15 e en Sanne 24 e . Nadieh mocht de dag erna nog uitkomen tijdens de toestelfinale sprong. Zij werd hier 4e . Voor nu zit het landelijke wedstrijdseizoen erop voor de turnsters van Jan van Weert. Op 2 juli a.s. zijn alle turnsters, recreatie en selectie, te zien tijdens de jaarlijkse Clubkampioenschappen in Sporthal Boshoven. Van 8:30 tot 13:00 zullen de recreanten hun kunsten laten zien en vanaf 13:00 de selectie. Iedereen is van harte welkom!

Vorig artikelVier het Leven start dit najaar in Weert
Volgend artikel13 juni: 1743 Brand!