1 juni 1997: In het nieuw

Het heeft de nodige tijd en vooral veel geld gekost, maar op 1 juni 1997 is de renovatie en de nieuwbouw van het Muntcomplex gereed.

Voor de feestelijke opening is er koninklijk bezoek uitgenodigd in de persoon van mr. Pieter van Vollenhoven. Nadat hij in het ‘Gastenboek van de gemeente Weert’ zijn handtekening heeft gezet, bezoekt hij met heel wat hoogwaardigheidsbekleders het vernieuwde complex.
Zo heeft het Munttheater nu de entree aan het Collegeplein. De Stichting Vrije Uren (thans RICK) en de Muziekschool (anno 2014 eveneens RICK) hebben ook een eigen ingang gekregen. Daarnaast zijn de beschikbare ruimten voor lessen en kantoren uitgebreid en is er een klein maar knus auditorium beschikbaar.

Dienstencentrum De Roos mag zich verheugen op een betere entree aan de Beekstraat.
De Openbare Bibliotheek en de Streekomroep Weert tenslotte nemen hun intrek in een spiksplinternieuw gebouw aan de Wilhelminasingel. Streekomroep Weert krijgt eindelijk een goed geoutilleerde huisvesting op de bovenste etage van het pand waarin beneden de bibliotheek is gehuisvest.

De winkels op de begane grond in het Muntcomplex hebben eveneens een facelift gekregen. Er zijn er verdwenen, maar er is ook een grote publiekstrekker gevonden. Een lang gekoesterde wens van de gemeente gaat in vervulling met de komst van grootwarenhuis V&D. Uiteraard is er ook kritiek.

Tijdens de renovatie en nieuwbouw dreigen de kosten de pan uit te rijzen. Reden voor heel wat vragen in de gemeenteraad. En de oudere Weertenaren vinden het een gemiste kans dat het oorspronkelijke stratenpatroon van de Molenstraat (Muntpromenade richting Wilhelminasingel) niet in ere wordt hersteld.

Mr. Pieter van Vollenhoven kijkt met zijn bekende humor alle nieuwigheden genoegzaam aan.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikelVeel tips na media aandacht Nicky Verstappen
Volgend artikel100ste entreekaart Music meets Franciscus verkocht