Stramproyer kunstroute pakt uit met groots kunstwerk gemaakt in co-creatie

WEERT – Stramproy heeft na een pauze van 2 jaar weer een kunstroute. Onder de titel ‘Mooi Rooj’ zullen deze zomer ca. 30 kunstenaars een podium krijgen in de vele prachtige tuinen die Stramproy rijk is. Een bijzonder hoogtepunt in de route is een co-creatie kunstwerk dat zich zal manifesteren in de kerk. Er kan niet teveel over verklapt worden, maar het zal de zintuigen prikkelen en inwoners van Stramproy, jong en oud, zullen er aan bijdragen. Op 29 mei heeft een groep schoolkinderen de co-creatie afgetrapt in de Zaal in Stramproy.

Kunst in de kerk
Het kunstwerk in de kerk is multimediaal van karakter. Verleden, heden en toekomst zullen samenvloeien via portretten van Stramproyenaren. Er zullen tijdens het weekend van de kunstroute meerdere voorstellingen per dag plaatsvinden. Op 29 mei hebben zestien kinderen de co-creatie afgetrapt met het beschilderen van een groot doek dat gebruikt zal worden in de voorstelling. De kinderen schilderen zelfportretten in de vorm van een silhouet: hoe ze zich nu zien en over 50 jaar. Ze zijn allen cursist bij RICK (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie) en worden begeleid door kunstenares Els Maes.

In het kunstwerk zullen meerdere zelfportretten van Stramproyenaren verwerkt worden. Op 14 juni is er nog een inloopavond van 19.30-21.30u in de Zaal in Stramproy. Mensen kunnen dan een portret laten maken door een fotograaf. Het enige wat nodig is, is kort poseren voor de camera en je mooiste plekje in Stramproy benoemen.

Kunstroute 26 en 27 augustus
De kunstroute wordt op zaterdag 26 augustus om 10.00u feestelijk geopend op het Kerkplein. De route is omkleed met verrassende extra’s zoals sneltekenaars, straatmuzikanten, Limburgse vlaai uit de bakoven bij de Nijsmolen en speciale activiteiten voor kinderen zoals graffiti en krijten. Verder zal het Kerkplein op zaterdag omgetoverd worden tot een Limburgse Montmartre met alles wat daar bij hoort.

Meer informatie
Op www.mooirooj.nl vind je meer informatie over het programma, de deelnemende kunstenaars en links naar de Facebook en Twitter, waarop je van dag tot dag de ontwikkelingen kunt volgen.

Vorig artikelGlansrijk EK Lifesaving Alicante voor ReddingsBrigade Weert
Volgend artikelTrotse Jos klaar voor HandbikeBattle