PSW gaat Weerter speeltuintjes schoonhouden

WEERT – In de wijken en dorpen van de gemeente Weert zijn 190 speeltuintjes voor kinderen met in totaal 744 speeltoestellen (bijv. klimtorens en wipkippen). Afgezien van het beoordelen van de veiligheid, reparaties en het schoonmaken van het speelzand wordt daar geen onderhoud aan gepleegd. Daarom tekent wethouder Martijn van den Heuvel op woensdag 31 mei een samenwerkingsovereenkomst met PSW voor het schoonmaken van de speeltuintjes door cliënten van PSW.

Namens PSW tekent Geert Schroen, teamleider van PSW, de overeenkomst.

1 tot 2 keer per jaar
PSW gaat de speeltoestellen schoonmaken, het speelzand onkruidvrij maken en de toegangspaadjes vegen. Ook nemen zij het zwerfvuil mee. Dat was tot nu toe nog niet geregeld. Alle speeltuintjes worden vanaf nu 1 tot 2 x per jaar door PSW schoongemaakt. Wethouder Martijn van den Heuvel: “Dit is een win-win situatie. De speeltuintjes en de omgeving komen er beter uit te zien zodat de kinderen er fijner kunnen spelen. Anderzijds kan PSW voor haar cliënten een zinvolle dagbesteding aanbieden.”

PSW
PSW (Pedagogisch Sociaal Werk) ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij het richting en inhoud geven aan hun eigen leven. PSW biedt ondersteuning bij wonen, dagbesteding, werken, onderwijs en vrije tijd van kwalitatief hoog niveau.

Overig onderhoud
Het overig onderhoud laat de gemeente door andere partijen doen. Zo maakt Prio Verve met een zandmastermachine jaarlijks het speelzand schoon. Die machine haalt het ongewenst vuil, takken, bladeren, stenen etc. uit het zand.

Daarnaast heeft de gemeente de wettelijke verplichting om de veiligheid van de speeltoestellen te beoordelen en reparaties uit te voeren. Dat is uitbesteed aan een marktpartij.

Foto: gemeente weert

Vorig artikel30 mei 1571: Zinloos geweld
Volgend artikelBenoeming John Hausmans tot voorzitter centrale directie LVO Weert