Bomvol en gevarieerd programma Dorpsfeesten Leveroy

LEVEROY – Het weekend van vrijdag 9 tot en met zondag 11 juni staat in het teken van de Dorpsfeesten in Leveroy.

Met een bomvol en gevarieerd programma dat voor jong en oud een mooie avond of een dagje uit biedt. De gezamenlijke verenigingen in Leveroy organiseren de Dorpsfeesten ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de parochie Leveroy. De festiviteiten vinden plaats in de feesttent die op de parkeerplaats naast café-zaal Wetemans komt te staan.

Vrijdag 9 juni
Met op vrijdagavond een programmering die menig liefhebber als muziek in de oren klinkt! The Classics Revival Band, Creedence Clearwater Revival Band en The Eagles Tribute Band met René Innemee zijn klinkende namen die muziekliefhebbers doen watertanden. En ze treden alle drie op op vrijdag 9 juni. Kaarten voor deze avond kosten in de voorverkoop slechts €12,50 en aan de dagkassa €15,-.

Dak eraf zaterdag 10 juni
Op zaterdag gaat het dak eraf, want dat is het thema ‘Het foute feest’. Met ook hier weer een line up van grote allure! 3FM DJ Domien Verschuuren en daarnaast DJ’s van QMusic met het foute uur. En zij worden geflankeerd door DJ Paul van de Laar en Dansado en de Feestneger. Deze laatste act speelde het afgelopen jaar op alle grote festivals en zweepte het publiek volledig op. Via de facebookpagina van de dorpsfeesten is er een ophaal- en thuisbrengservice met een heuse limousine te winnen voor deze avond! De toegang voor deze zaterdagavond 10 juni is 16+ en kaartjes kosten in de voorverkoop €10,- en aan de dagkassa €12,50.

Familiedag Zondag 11 juni
Zondag 11 juni is een familiedag met als eerste om 10.30 uur een mis in de H. Barbarakerk te Leveroy. Gemengd Koor Milagri en Fanfare Concordia luisteren deze mis op. Na de mis gaat het onder begeleiding van Schutterij St. Barbara naar de feesttent voor een kort officieel moment. Vanaf 12.30 uur is er de mogelijkheid om deel te nemen aan ‘Kieke in Leivere’. Op een achttal plaatsen wordt er verteld over de geschiedenis van Leveroy en kan er op een aantal locaties ook binnen worden gekeken. Inschrijven is noodzakelijk www.dorpsfeestleveroy.nl, omdat er in groepen van circa 20 personen wordt gelopen en dit volgens een tijdschema gaat. De kosten hiervoor bedragen €5,- per persoon en dat is inclusief een consumptie en een stuk vlaai.

Diverse optredens
De rest van de middag is er Kwisutwaal junior (een kwis voor de jeugd, ook op inschrijving), zijn er springkussens en diverse optredens van lokale artiesten in de tent. Daarnaast zal op schermen meer geschiedenis van Leveroy te zien zijn. Deze activiteiten in de tent zijn gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op www.dorpsfeestleveroy.nl

VIADorpsfeesten Leveroy
Vorig artikel21 mei 1933: Wilhelmina ’08 kampioen
Volgend artikel22 mei 1953: Wie is dat, Frans Weekers?