Overlast in azc Weert sterk toegenomen: 287 incidenten in halfjaar tijd

WEERT – Terwijl het aantal vluchtelingen daalt, neemt de overlast in Limburgse asielzoekerscentra juist toe. Vooral in het azc in Weert steeg het aantal incidenten.

Het aantal incidenten in azc’s in Limburg groeit. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de politie. In totaal werden er 1277 incidenten gemeld in het tweede halfjaar van 2016. Dat zijn er 345 meer dan in de eerste helft van dat jaar.

Noord-Afrikanen
Het zijn met name asielzoekers uit Noord-Afrikaanse landen die de overlast veroorzaken. De meeste meldingen in Limburg betroffen kleinere incidenten zoals geluidsoverlast of het niet schoonmaken van de kamer. 148 keer ging het over fysieke agressie. 150 keer was er sprake van suïcidedreiging of zelfdestructieve acties.

Overlast in Weert
Met name in Weert is overlast flink toegenomen. Daar werden in het tweede halfjaar 287 incidenten geteld, tegen 83 in de eerste zes maanden van 2016. Ook in de azc’s in Maastricht en in Sweikhuizen nam de overlast sterk toe. In het azc in Budel was er juist een afname van het aantal incidenten.

Vorig artikel26 april 1839: Henry Bloemarts overlijdt
Volgend artikel27 april 1967: Doorstart