11 april 1956: Voorronde thee-zet competitie

Koffie- en thee servies Saksisch blauw geschonken aan de minderbroeders - 1776 - 1795 GMW 152

Op 11 april 1956 vindt in Weert een heuse theezetcompetitie plaats. Op de voorpagina van het Land van Weert van 6 april 1956 staat een oproep voor deze regionale wedstrijd. Volgens de redactie van de krant is de belangstelling enorm groot. Verwacht wordt dat de beschikbare ruimte wel eens te klein zou kunnen zijn.

In het artikel wordt de kunst van het theezetten uitgelegd.
De krant meldt: “Waar het bij deze theezetcompetitie op aankomt is zeer eenvoudig en wel dat men volgens de regels der kunst een goede kop thee kan zetten en ook serveren. U weet wel, per kop een lepeltje thee, het kokend water in een keer opschudden en daarna de thee even laten trekken. Opdienen met net genoeg suiker en een wolkje melk. De theepot vooraf even met kokend water spoelen.”

De wedstrijd is de voorronde van een competitie die tot half juni in Limburg en Brabant gehouden wordt. De winnaar moet het vervolgens opnemen tegen kandidaten uit andere delen van het land.

Het Land van Weert valt op dat in de ontvangen stukken er alleen sprake is van deelname door dames. Daarom sluit het artikel met een voorzichtige oproep aan de heren om eens een poging te wagen.

BRONErfgoedcluster Weert
Vorig artikel10 april 1940: Vivu Esperanto
Volgend artikel12 april 1931: Opening St.-Jans Gasthuis