AZC in Weert negatief in het nieuws

WEERT- Vanmorgen in de krant De Limburger het volgende bericht met de kop: De aso-asielzoekers in Weert. Een deel van hen was waarschijnlijk ook betrokken bij de massa-aanrandingen en berovingen tijdens de jaarwisseling in Keulen in 2015. Burgemeester Jos Heijmans van Weert werd vorig jaar, toen hij werd geconfronteerd met een groep asociale asielzoekers die voor veel overlast zorgde, gewaarschuwd door de Marokkaanse gemeenschap in de stad.

Onder de betrokken aso’s zouden mensen zitten die tijdens de jaarwisseling in 2015 in Keulen massaal vrouwen aanrandden en beroofden. Voor Heijmans was dat een van de hoofdredenen om het noodbevel uit te vaardigen dat de asielzoekers tijdens de feestdagen niet van het terrein van het azc mochten.  Hij wilde tijdens de jaarwisseling geen Keulse toestanden in Weert.

”Drank- en drugsgebruik, geweld, diefstal, vechtpartijen, het bespugen van vrouwen en – naar nu blijkt- ook het organiseren van prostitutie in het azc in Weert waren aanvullende redenen voor Heijmans om een groep van 26 Noord-Afrikaanse asielzoekers rond de jaarwisseling huisarrest op te leggen. Van de 26 overlastgevers is een aantal uitgezet naar Duitsland, een aantal zit in de cel en zo’n tien mannen zijn de illegaliteit ingegaan.

Bron www.limburger.nl      Lees verder via deze link

Vorig artikelWanneer gaat de trein van Weert naar Antwerpen eindelijk rijden?
Volgend artikelAlarmsysteem moet stiekem over het hek klimmen bij AZC Weert tegengaan