In 2015 bijna 30 politiemeldingen azc Weert

WEERT – Bij de politie zijn in 2015 zo’n 29 meldingen geregistreerd inzake overlast of incidenten op het azc in de voormalige Van Horne Kazerne in Weert. Dat blijkt uit cijfers die de politie vandaag publiceerde. Bij de opvanglocatie in Budel en Budel-Dorplein werden het afgelopen jaar respectievelijk 100 en 28 incidenten geregistreerd. Het is niet duidelijk om wat voor incidenten het precies gaat.

Landelijk kreeg de politie in totaal 4.460 meldingen. De politie heeft per asielzoekerscentrum niet uitgesplitst om wat voor meldingen het gaat, maar dat voor het totaal aantal meldingen wel gedaan. Van de 4.460 meldingen waren er 2.254 voor assistenties en 1.115 voor openbare orde en vernieling. 822 meldingen gingen over een delict. Het gaat het vaakst om geweld (377). Daarna volgen vermogen (225), drugs en alcohol (69), verkeer (62), zeden (55) en mensenhandel (34).

Lees hier het informatierapport politieregistraties coa locaties

Vorig artikelBurgemeester Evers kritisch over komst hotel Weert
Volgend artikelVastelaovendj op het AZC in Weert