Schaatspret voor jeugd azc’s Weert & Budel

WEERT – Vandaag is het Buitengewoon Jubileumjaar van de Barmhartigheid van start gegaan. Voor de organisatie van de overdekte ijsbaan in Weert een uitgelezen moment om de jonge bewoners van het azc’s in de omgeving kennis te laten maken met een gezellige winterse activiteit. Deze werd mogelijk gemaakt door een donateur die aangegeven heeft anoniem te willen blijven.

Zo’n 300 kinderen afkomstig uit landen als Syrië, Irak en Somalië en die verblijven in azc’s in de omgeving, konden vandaag even alle ellende vergeten en maakten vandaag voor de eerste keer kennis met een oer-Hollandse activiteit nml. het schaatsen. Deze belevenis voor de jongeren past bij de doelstelling van het Franciscus Huis aan de Biest om het gebouw te gebruiken voor maatschappelijke doeleinden, vooral met sociale, educatieve en culturele activiteiten.

De jongeren de leeftijd van 4 t/m 16 jaar werden met bussen opgehaald van azc’s uit de buurt en naar de overdekte ijsbaan in Weert gebracht. Hier werden ze opgevangen door vrijwilligers die de jongeren hielpen met de schaatsen onderbinden en de eerste meters op het ijs. Voor veel kinderen was dit een onwennig en bijzondere situatie omdat het de allereerste keer was dat ze op het ijs stonden. Ondanks het vallen en opstaan beleefden de meesten veel plezier aan het winters uitje. Sommigen van hen bleken zelfs over het nodige schaatstalent te beschikken en maakten vrij gemakkelijk hun rondjes op het ijs.

Na afloop van de schaatspret werden de kinderen getrakteerd op warme chocomel en een wafel.

Vorig artikelProtesten bewoners AZC Weert
Volgend artikelVechtpartij op azc Weert; 2 gewonden en 4 aanhoudingen