Van der Valk gaat hotel bouwen op Kampershoek 2.0 in Weert

WEERT – Van der Valk Hotel en de gemeente Weert hebben een plan ontwikkeld voor een hotel op de zichtlocatie van bedrijventerrein Kampershoek 2.0 Een opvallend hoog gebouw op deze strategische plek aan de A2 moet zorgen voor de uitstraling waar de stad en haar regio al jaren lang naar streeft. Het college van B&W heeft daarom op 6 oktober besloten een intentieovereenkomst te sluiten met Hotel Management Services N.V. (HMS N.V.) voor de vestiging van een Van der Valk Hotel.

Hotel levert 100 fte nieuwe banen op
Het hotel in de vorm van een grote toren moet zorgen voor een markante invulling. Dit is een uitdrukkelijke wens van de gemeente. Naast een hotel-restaurant zal op de zichtlocatie van Kampershoek 2.0 ook een business centrum, bioscoop, auditorium en eventueel een casino worden gerealiseerd. Het huidige bestemmingsplan staat op deze plek de bouw van een kantoortoren en business centrum reeds toe. Er is wel een bestemmingsplanwijziging nodig om de gewenste nieuwe functies mogelijk te maken.

Impuls voor de regio en bedrijventerreinen
Het college van B&W is enthousiast over de hotelontwikkeling door Van der Valk. Wethouder Van Eersel vindt het een succesrijke formule die reeds op meerdere plaatsen een positief stempel op een regio heeft gedrukt. Volgens hem wordt met deze ontwikkeling een belangrijke stap gezet in de keyportregio en de connectie met de brainportregio. “De hotelexploitant ziet kansen in het verbinden van de dynamiek in Eindhoven en de potentie van de regio Weert. Dit initiatief betekent een extra impuls voor de bedrijventerreinen Kampershoek 2.0 en de Pannenweg”, aldus wethouder Van Eersel. De overeenkomst is mede te danken aan de titel Groenste regio van de Wereld. Van der Valk verwacht veel animo om vanuit de hotellocatie op Kampershoek 2.0 de groenste regio per fiets of te voet te verkennen.

Hotelformule zorgt voor werkgelegenheid
Volgens de hotelexploitant richt het Van der Valk concept zich op de zakelijke markt, de ‘55-plus economie’ en passanten. Bovendien heeft het concept dat uitgaat van een hoog kwaliteitsniveau, zichtlocaties, bereikbare locaties en een aantrekkelijk aanbod van vrijetijdscomponenten, zich al ruimschoots bewezen. Op deze wijze creëert het concept ook deels haar eigen markt en voegt daarmee belangrijke waarde toe aan de stad Weert en haar regio. Op andere plaatsen in Nederland zijn goede voorbeelden bekend van de aantrekkende werking van de vestiging van een Van der Valk hotel. De hotelontwikkeling biedt een primaire werkgelegenheid van 100 fte nieuwe banen.

Weert biedt kansen
Begin dit jaar werd onder invloed van de aantrekkende economie duidelijk dat Weert een interessante stad is voor de vestiging van een hotel voor zowel de zakelijke- als de vrijetijdsmarkt. Diverse initiatiefnemers hebben zich afgelopen voorjaar bij de gemeente Weert gemeld en hun plannen toegelicht. HMS N.V. is nu de eerste partij waar de gemeente een overeenkomst mee sluit. Hiermee biedt de gemeente HMS N.V. de exclusieve gelegenheid haar plannen voor de bouw van een Van der Valk Hotel op Kampershoek 2.0 nader uit te werken.

Ontwerp bestemmingsplan
Nu de intentieovereenkomst is gesloten kan HMS N.V. haar plannen verder uitwerken en zal de gemeente een ontwerp bestemmingsplan maken. Zodra beide partijen hiermee klaar zijn kunnen deze gepresenteerd worden en is inspraak mogelijk.

Vorig artikelSJG neemt maatregelen na komst AZC
Volgend artikelTreinreis Weert-Hamont-Antwerpen geblokkeerd