Chinese delegatie bezoekt burgemeester Heijmans

WEERT- Een Chinese delegatie uit de zusterstad Yuhang bezocht op woensdag 19 en donderdag 20 november 2014 Weert. Doel was om de relatie te verstevigen en het op informele basis uitwisselen van gegevens voor de mogelijke handelsmissie die volgend jaar staat gepland. Loco-burgemeester mrs. Xu Lingdi van Yuhang, de partijsecretaris Xu Wenguang en hun directiestaf landen ’s ochtends in Amsterdam en volgden vanaf de middag een programma.  

Chinese delegatie op bezoek bij burgemeester

Burgemeester Jos Heijmans en wethouder Frans van Eersel brachten medio oktober 2014 een bezoek aan Hangzhou en Yuhang in China. Sinds maart 2013 heeft Weert een zusterband met Yuhang. Men ziet samenwerkingsmogelijkheden op het gebied van economie, cultuur en toerisme. De resultaten en mogelijkheden van de samenwerking met China worden eind dit jaar door het Collegevan B&W toegelicht aan de gemeenteraad van Weert via een evaluatierapport.

Woensdagmiddag stond er een culturele stadswandeling op het programma. Onder andere de St. Martinuskerk, klooster Birgittinessen, het Franciscus Huis en de Paterskerk werden bezocht. Om 17.00 werd de Chinese delegatie speciaal welkom geheten op de Limburgse Bestuurdersdag die in Weert plaatsvond. De Chinese delegatie kreeg een warm welkom van alle aanwezige Limburgse bestuurders en kan meteen meemaken wat voor een organisatiekracht Weert heeft om een dergelijke dag professioneel neer te zetten. Daarna volgde er een officieel diner. Op donderdag is er een bijeenkomst in het stadhuis met een officieel welkom door burgemeester Jos Heijmans.

Vervolgens zal wethouder Frans van Eersel iets vertellen over het economisch profiel en beleid van Weert in relatie tot het beleid van Yuhang. Wethouder Geert Gabriëls vertelt daarna iets over de cultuur in Weert en in het bijzonder Art Spectrum; de kunstuitwisseling die in mei 2014 in Weert plaatsvond en die men in 2015 in China wil herhalen. In de middag zal de delegatie nog een tour maken langs bedrijventerreinen en door enkele woonwijken van Weert. Ook een bedrijvenbezoek staat op de planning.

Onze fotograaf maakte een reportage van het bezoek aan het gemeentehuis.

Tekst WeertdeGekste en foto’s Dion Huiberts voor ©Weert Actueel/Midden-limburg Actueel.

Vorig artikelHond aan komen lopen in Ospel
Volgend artikelBurgemeester Heijmans over komst vluchtelingen