Man in Mind Meetup Limburg

Foto via Depositphotos (Wavebreakmedia)

ROERMOND – Op 6 september aanstaande, tijdens de Wereld Suïcide Preventie Week, organiseert het Actienetwerk Zelfmoordpreventie Midden-Limburg samen met 113 Zelfmoordpreventie een Man in Mind Meetup Limburg. Tijdens deze avond, die plaatsvindt in ECI Cultuurfabriek in Roermond, staan bijzondere verhalen centraal van Limburgse mannen die donkere periodes hebben (gekend) en een manier hebben gevonden ermee om te gaan. Doel van de Man in Mind Meetup is om samen te onderzoeken hoe mannen in een moeilijke periode beter geholpen kunnen worden.

Noodzaak

Jaarlijks sterven er bijna twee keer zoveel mannen als vrouwen aan zelfdoding. Ook in Limburg. Vooral mannen van middelbare leeftijd zijn een risicogroep. Tijdens de Man in Mind Meetup Limburg gaat tv- en radiopresentator Patrick Lodiers in gesprek met ervaringsdeskundigen, naasten en professionals over wat (hen) heeft geholpen, hoe je erover praat met je omgeving en welke lessen we hieruit kunnen trekken. 113 Zelfmoordpreventie duidt tijdens de Man in Mind Meetup de cijfers: hoe komt het dat het aantal suïcides onder mannen bijna twee keer zo hoog is als bij vrouwen?

Samenwerking

Het Actienetwerk Zelfmoordpreventie Midden-Limburg is een netwerk van ervaringsdeskundigen, naasten en professionele organisaties. Doel is om het aantal zelfmoorden in Midden-Limburg terug te dringen. Het Actienetwerk doet dit met steun van de gemeenten Weert en Roermond en de Provincie Limburg en werkt hiervoor nauw samen met 113, de landelijke organisatie voor zelfmoordpreventie en initiatiefnemer van de Man in Mind Meetup. De Man in Mind Meetup Limburg maakt dan ook deel uit van een serie regionale Man in Mind Meetups.

Vorig artikelKermis Weert: gezellige kermis in de binnenstad!
Volgend artikelAlbert Heijn Jan Linders Ittervoort opent 2 oktober