Leerlingen van Kindcentrum 3hoven in Weert bezoeken theater in een vuilniswagen

Foto via Munttheater

WEERT – De schoolweek is wel heel speciaal begonnen voor ruim 100  leerlingen van Kindcentrum 3hoven (Odaschool, Uitkijktoren en Humankind) uit Boshoven. Zij bezochten maandag 26 juni ‘De Volle Vuilkar’; een voorstelling zonder acteurs in een échte vuilniswagen. Deze vuilniswagen kwam speciaal naar hun wijk Boshoven gereden om hen mee te nemen naar de wereld van de weggegooide spullen.

Via de achterklep

Aangemoedigd door twee ‘vuilnismannen’ klommen de kinderen via de achterklep de buik van de vuilniswagen in, om daar meegenomen te worden naar de wereld van weggegooide spullen. In een magisch samenspel van beeld, tekst, geluid en muziek kwamen de spullen tot leven en lieten ze de leerlingen nadenken over samenleven met anderen.  Want deze spullen uit de Vuilkar waren ooit allemaal van andere mensen.

Munttheater op locatie

Geen podium, geen tribune en verborgen acteurs. Maar wel op en top theater. Deze voorstelling van het gezelschap van Schippers & Van Gucht is als educatievoorstelling op locatie, bij de Sint-Odakerk in Boshoven, door het Munttheater geprogrammeerd als onderdeel van het educatieprogramma. Hij stond zondag nog op het Cultureel Lint en bleef een dag extra om deze leerlingen te inspireren. 

Vorig artikelBijzonder Lectoraat Creatief en Circulair Ondernemen van start bij Zuyd Hogeschool
Volgend artikelGroots programma tijdens Bantopa Party in Weert