Wandel (gratis) door historisch Weert

WEERT – Art-is communicatie heeft het initiatief genomen om een folder ontwikkelen voor inwoners en toeristen die meer willen weten over het erfgoed in Weert.

Enige jaren geleden nam Bart Maes het initiatief om een erfgoedroute-website te ontwikkelen die alle rijks- en gemeentelijke monumenten In het centrum van Weert weergeeft. Op een 150-tal woonhuizen, kerken, kloosters, kapellen in de binnenstad (en inmiddels ook in het buitengebied) is een erfgoedbordje met een QR-code geplaatst dat meer informatie geeft over het betreffende pand. Een van de thema’s is de ‘Gouden Eeuw van Weert’ met daarin volop aandacht voor het verleden (en gruwelijke gebeurtenissen) van Kasteel Nijenborgh.

Afgelopen week zijn de folders die een toelichting geven over de wandeling gratis gedistribueerd over hotels, horeca en museum. Wil jij ook een aantal folders voor je bedrijf? Neem dan contact met ons op 0495-451725.

De start van het initiatief werd in 2018 mogelijk gemaakt door stichting BIZ vastgoed binnenstad Weert. Sponsoring voor het project is nog steeds welkom. Neem een kijkje op de websites www.weertinkaart.nl en www.weertvanhornestad.nl.

Vorig artikelLeerlingen ROC Roermond bezoeken Britse begraafplaats in Nederweert
Volgend artikelNieuwe burgemeester in Maasgouw