Rustig aan met de kraan

Foto via Depositphotos (Sutichak)

Warm weer zorgt voor een stijgende vraag naar drinkwater. Bij WML zien ze dat terug in de productiecijfers. Niemand hoeft zwem- of sproeischaamte te hebben, maar het drinkwaterbedrijf vraagt wel om rustig aan met de kraan te doen. WML geeft Limburgse huishoudens tips om het drinkwatergebruik te minderen. Samen zorgen ze zo voor de beschikbaarheid van drinkwater – nu en in de toekomst.

WML zorgt al bijna 100 jaar voor voldoende en betrouwbaar drinkwater voor alle Limburgers. En dat blijft WML doen. Het bedrijf vindt het vanzelfsprekend dat drinkwater uit de kraan komt, maar door vervuiling, klimaatverandering en een stijgende vraag wordt dit een steeds grotere uitdaging. Door bewust om te gaan met drinkwater, kan iedere Limburger een bijdrage leveren.  

Meeste water gebruikt bij douchen 

Per dag gebruiken we volgens de Vewin kerngegevens van drinkwater uit 2022 gemiddeld zo’n 128 liter drinkwater per persoon. Hiervan wordt het grootste deel gespendeerd aan douchen en het doorspoelen van het toilet. Een douchebeurt van 7 minuten verbruikt zo’n 60 liter drinkwater. Gemiddeld wordt iedere dag per persoon ongeveer 30 liter water voor het toilet gebruikt. Als we ons daar bewust van zijn en ons gedrag een beetje aanpassen, zorgen we er samen voor dat het drinkwater nu én in de toekomst vanzelfsprekend blijft.  

Rustig aan met de kraan 

Door middel van de campagne ‘Rustig aan met de kraan’ brengt WML bewust omgaan met drinkwater onder de aandacht. Op de website wml.nl/rustigaanmetdekraan geeft het bedrijf tips om in en om het huis drinkwater te besparen; direct toepasbare handvatten om het net iets rustiger aan met de kraan te doen.  

Naast de communicatie voor Limburgse huishoudens richt WML zich, bijvoorbeeld door het uitvoeren van waterscans en het plaatsen van slimme meters, ook op de grootzakelijke klanten. Zo krijgen bedrijven inzicht in de bespaarmogelijkheden in hun eigen bedrijfsvoering.

Vorig artikelNieuw logo voor Molenstichting Weerterland
Volgend artikelNieuwe website Kermis Weert en eerste attractie bekend