Help de Paterskerk Weert haar stem te behouden: doneer nu voor een nieuwe geluidsinstallatie

WEERT – De historische Paterskerk in Weert, al meer dan 560 jaar een centrale ontmoetingsplek, heeft jouw hulp nodig! De geluidsinstallatie van deze monumentale kerk is helaas aan vervanging toe. Om deze bijzondere plek haar stem te laten behouden, vragen ze jouw steun voor de aanschaf van een nieuwe geluidsinstallatie.

De Paterskerk, gelegen in het hart van Weert aan de Biest, is niet alleen een belangrijk religieus erfgoed maar ook een bruisend centrum voor culturele evenementen, tentoonstellingen, feestelijke en plechtige bijeenkomsten. Van slechts 13 van de 57 middeleeuwse kloosters in Nederland is de kerk bewaard. Als enige van de slechts acht kerken van de in Nederland die sinds de middeleeuwen nog steeds in gebruik is door de oorspronkelijke orde de minderbroeders franciscanen, speelt de Paterskerk een unieke rol in het huidige stadsleven van Weert.

Het vervangen van de geluidsinstallatie is een kostbare aangelegenheid, zeker gezien de uitdagingen die het aanleggen van een moderne installatie in een eeuwenoud monument met zich meebrengt. De investering bedraagt ruim € 23.000,-, een bedrag dat de stichting Paterskerk de Biest niet zonder jouw hulp kan opbrengen.

Wil je bijdragen aan het behoud van de stem van de Paterskerk en het voortzetten van de eeuwenlange traditie van ontmoeting, viering en cultuur in het centrum van Weert? Doneer dan nu een bedrag op IBAN NL16INGB0662866207 t.n.v. Stichting Paterskerk de Biest. Elke bijdrage, groot of klein, is van harte welkom en helpt ons om dit unieke stukje geschiedenis levend te houden voor toekomstige generaties. Stichting Paterskerk de Biest heeft sinds 1-1-2009 de ANBI-status. Giften gedaan aan Stichting Paterskerk de Biest zijn aftrekbaar van het belastbaar inkomen doordat de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Alvast hartelijk dank voor jouw steun en samen zorgen we ervoor dat de Paterskerk haar stem behoudt!

Over stichting Paterskerk de Biest

Stichting Paterskerk de Biest stelt zich ten doel het restaureren en in stand houden van de uit 1461 stammende Minderbroeders kerk op de Biest 43 te Weert. De aard en de geschiedenis van deze laatgotische kloosterkerk, ook wel Paterskerk genoemd, vraagt om gepast gebruik in een religieuze en sociaal-culturele sfeer.

Vorig artikelBert van Dijk uit Weert finisht in beroemde Boston Marathon: ‘I did it’!
Volgend artikel‘Kijk, proef, beleef’: Een fietsroute langs Weerter boerenbedrijven