Start basiscursus EHBO in Baexem

Foto via Depositphotos (AndrewLozovyi)

BAEXEM – Elk jaar raken in Nederland gemiddeld zo’n 7,6 miljoen mensen gewond door een ongeval. Veel van deze ongevallen gebeuren in en om het huis. Dan is het heel handig om te weten wat je kunt doen behalve hulpeloos toekijken en/of 112 bellen.

Basisprincipes eerste hulp

Daarom start EHBO-vereniging Baexem samen met EHBO-vereniging Leveroy een basiscursus EHBO waarin de basisprincipes van de eerste hulp worden aangeleerd. Hierdoor weet je de juiste handelingen bij een ongeval, kunnen ergere letsels voorkomen worden en kunnen mensenlevens gered worden.

Praktische informatie

De lessen vinden plaats op de woensdagen 17 mei, 24 mei, 7 juni, 14 juni, 21 juni en 28 juni van 19.00 uur tot 22.00 uur in Baexheimerhof te Baexem. Het examen vindt plaats op 12 juli. 

De lesavonden zullen vooral praktisch worden ingericht en er zal gebruik worden gemaakt van een lotusslachtoffer om een en ander uit te beelden en te verduidelijken.

De kosten zullen ongeveer € 175,- bedragen. Veel zorgverzekeraars vergoeden een EHBO-cursus volledig of gedeeltelijk. Ook veel werkgevers vergoeden dit.

Meer informatie

Ben je nieuwsgierig geworden, wil je meer weten of wil je je aanmelden voor de cursus, neem dan contact op met het secretariaat van EHBO-vereniging Baexem via [email protected].

Vorig artikelKubota en Broekman Logistics openen nieuwe state-of-the art locatie in Weert
Volgend artikelBert van Dijk uit Weert finisht in beroemde Boston Marathon: ‘I did it’!