29e editie wandeltocht ‘het Kruis’ in Nederweert-Eind

NEDERWEERT-EIND – Op zondag 2 april 2023 houdt Wandelcomite Eendracht weer wandeltocht ‘Het Kruis’ in en om Nederweert-Eind. Vanuit het startlokaal bij Zaal van Nieuwenhoven aan het Pastoor Maespein 1 kan men kiezen uit vijf verschillende afstanden die aan de hand van een gepijlde route gewandeld kunnen worden. Inschrijven is mogelijk van 7.30 tot 14.00 uur voor de afstanden 7, 10 en 15 km. Van 7.30 – 12.00 uur start de 20 km en van 7.30 tot 11.00 uur start de 25km. Het inschrijfgeld is conform de afspraken met de wandelbond. Voor 25 cent meer krijgen de wandelaars ook nog een mooie sticker.

Nederweert-Eind is o.a. bekend van de vennen Sarsven en Banen. Het zijn Peelrestanten met een hoge natuurwaarde. Vooral de aanwezige flora is bijzonder. Niet voor niets twee natuurgebieden die de afgelopen jaren ontwikkeld zijn. Schoorkuilen, Sarsven en Banen alle drie van Limburgs Landschap, waren vroeger met elkaar verbonden. Nu nog worden ze afgewisseld door landbouwgebieden die hier zijn ontstaan na turfwinning en landbouwontginning. Maar ook voert de tocht langs mooie plekjes in de Houtsberg, Leveroyse Bergen, Wellenstein en de Mildert. Deze kleinschalige natuurgebieden waarvan het ontstaan duizenden jaren teruggaat in de tijd vinden we de moeite waard om jou te laten zien. De schakels tussen dat alles vormen de bermen langs wegen, slootkanten en akkerranden. Ze zijn over het algemeen prima begaanbaar en voor wandelaars prima verbindingszones. In deze tijd van het jaar kan men er genieten van een grote variatie aan flora en fauna. Kortom ideale ingrediënten voor deze lentetocht.

Heel belangrijk is de verzorging onderweg; dat mag duidelijk zijn. Daarom besteden ze ruim aandacht aan de controle- en verzorgingsposten. De deelnemers kunnen er gratis gebruik maken van de toiletten en er wordt koffie, thee, soep, broodjes en versnaperingen aangeboden. Op de laatste post bij de finish, kunnen de wandelboekjes desgewenst worden voorzien van de verenigingsstempel van Wandelcomite Eendracht. Je kan hier ook de sticker kopen tegen het vastgestelde tarief van de wandelbond.

Start en finish is in zaal van Nieuwenhoven op adres: Pastoor Maesplein 1, 6034 TE, Nederweert-Eind.

Wandeltocht “Het Kruis” wordt dit jaar alweer voor de 29e keer georganiseerd. Ongeacht of je een geoefende wandelaar bent of niet, er is altijd wel een afstand die bij jou past. Daarom heten ze jou graag welkom op 2 april in Nederweert-Eind. Meer informatie: https://efveeart.wixsite.com/wandeltochthetkruis

Vorig artikelLeerlingen RICK presenteren muziek en beeldende kunst in Stramproy
Volgend artikelArchitectuurcafé in teken van uitbreidingen Groenewoud en Moesel in Weert