‘Kiek-oet’ bijeenkomst over ondermijning voor ondernemers uit Leudal

Foto via Depositphotos (Syda_Productions)

HEYTHUYSEN – Op donderdag 9 februari 2023 vindt er een informatiebijeenkomst plaats voor ondernemers over ondermijnende criminaliteit. De bijeenkomst is in de raadzaal van het gemeentehuis in Heythuysen en duurt van 19.15 tot 21.15 uur. Op interactieve wijze wordt voorgelicht over de vormen van ondermijning, hoe deze te herkennen zijn en wat vervolgens te doen. 

Achter de schermen

Van ondermijnende criminaliteit is sprake als de onderwereld verweven raakt met de bovenwereld. Dit gebeurt vaak onopvallend, maar recht onder onze neus. De bijeenkomst biedt een interessant kijkje ‘achter de schermen’. Deelnemers komen erachter hoe een drugslab of hennepplantage eruitziet en ruikt. Wijkagenten en BOA’s delen verhalen en ervaringen uit de praktijk. 

Veilig ondernemersklimaat 

Burgemeester Désirée Schmalschläger: ‘Zeker ten tijde van koopkrachtcrisis en hoge energierekeningen kunnen ondernemers vatbaarder zijn voor ondermijning. Juist nu is het belangrijk om alert te zijn. Daarom zetten we preventief in op bewustwording en signaalherkenning. Zo werken we samen aan een veilig ondernemersklimaat én een veilige samenleving.’ 

Aanmelden 

Ondernemers kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar [email protected] o.v.v. ‘Kiek-Oet’ of telefonisch via 0475-85 90 00. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met de politie, het Regionale Informatie- en Expertise Centrum en het Platform Veilig Ondernemen. Ga voor meer informatie naar de website van de gemeente Leudal.

Vorig artikelGemeentecomplimenten Nederweert 2023 bekend
Volgend artikelRampbestrijdingsplan Hoogwater Limburg van kracht