Lichtjes op Oorlogsgraven in Nederweert 2022

NEDERWEERT – In Nederweert wordt sinds 2015 deelgenomen aan de activiteit ‘Lichtjes op Oorlogsgraven’. Voor de tweede keer is de organisatie in handen van de Stichting Adoptiegraven Nederweert War Cemetery in samenwerking met de gemeente Nederweert en ondersteuning van de Wapenbroeders afdeling Ospel. Lichtjes op Oorlogsgraven vindt elk jaar plaats op Kerstavond. Dit jaar is dat op zaterdag 24 december .

Burgemeester Birgit Op de Laak zal het eerste kaarsje aansteken om 16.30 uur. Deelnemers zijn erna welkom om een kaarsje aan te steken bij een van de 363 graven. De kaarsen worden vooraf geplaatst door vrijwilligers van de stichting. De laatste kaarsen worden uiterlijk omstreeks 18.00 uur aangestoken en zullen gedurende de nacht branden. De doelstelling is en blijft dat er op Kerstavond bij elk graf een kaars brand.

Gezichten van Nederweert

De stichting wil graag de adoptanten aanmoedigen om een afbeelding van zijn of haar geadopteerde militair mee te nemen en deze te plaatsen bij het graf. Deelnemers wordt verzocht om de begraafplaats aan de achterzijde te verlaten. Neem a.u.b. zelf een aansteker mee en volg de aanwijzingen van de organisatie ter plaatse en houd voldoende afstand.

Vorig artikelJan Linders Supermarkten en Albert Heijn kiezen voor samenwerking
Volgend artikelGroot onderhoud aan Roertunnel en Tunnel Swalmen in 2023