Gemeente Weert doet mee aan Orange the World

SAMSUNG CSC

WEERT – De gemeente Weert is medestander in de strijd van geweld tegen vrouwen en meisjes en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt in Weert van 25 november tot en met 10 december de Sint Martinuskerk oranje.

Orange the World

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Met de campagne Orange the World is er wereldwijd aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne start op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen vrouwen en eindigt op 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. Tijdens deze periode worden er wereldwijd gebouwen oranje verlicht. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

De gemeente Weert doet ook dit jaar mee en verlicht de Sint Martinuskerk oranje. Dit heeft dus niets te maken met het WK voetbal.

Wethouder Michèle Ferrière: “Geweld hoort nergens thuis. Samen kunnen we het verschil maken. Door om te kijken naar elkaar, steun te bieden en door hierover te praten. Dat laatste werd mij ook duidelijk tijdens een debat afgelopen zaterdag in Roermond over het voorkomen van geweld tegen vrouwen. Daar werden dapper en kwetsbaar persoonlijke verhalen gedeeld. Ik nodig dan ook iedereen uit om hierover eens te praten met een ander.”

Iedereen kan helpen geweld te voorkomen

De gemeente Weert is #medestander, jij ook? Iedereen kan medestander worden in de strijd tegen geweld. Je kan helpen om het taboe te doorbreken, helpen om de cultuur te veranderen, helpen als je iets ziet gebeuren in jouw omgeving, helpen om vrouwen en meisjes een veilig gevoel te geven en helpen om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes.

Dit kan onder andere door het ondertekenen van de #medestanderpledge op orangetheworld.nl.

Weert Respecteert

De actie sluit aan bij Weert Respecteert. In de maand november worden verschillende activiteiten rondom het thema ‘Respect voor elkaar’ georganiseerd. Hiermee vieren we de diversiteit en laten we zien dat respect en acceptatie van de ander in Weert belangrijk zijn.

Vorig artikelFlexflitser op N273 bij Heel
Volgend artikelWerkzaamheden aan de Benedictastraat in Thorn