Sint-Maarten Heitse 2022

HEYTHUYSEN – Op zaterdag 5 november viert het dorp Heythuysen Sint-Maarten. Met mooie (zelf geknutselde) lampionnetjes of suikerbieten, gezellig geklets en muziek van de schutterij. En dat allemaal onder leiding van Sint Maarten te paard!

Programma voor jong en oud

Dit gezellige feest zal beginnen met een gezinsviering om 18.00 uur in de St. Nicolaaskerk. Tijdens deze viering zullen de kinderen die volgend jaar de Eerste Heilige Communie doen het St. Maarten-spel opvoeren. Daarna zal de schutterij zijn intrede doen en zullen de kinderen met hun mooi versierde en geknutselde creaties de kerk verlichten.

Om 19.00 staat Sint Maarten iedereen buiten op te wachten. Met zijn paard zal hij de stoet via de Luytersteegstraat, Graaf van Loonlaan en Eykerstokweg leiden naar het grote gezellige Sint Maartensvuur. Bewoners die langs de route wonen kunnen zorgen voor creatieve en sfeervolle verlichting. De meest originele of mooist versierde woning of tuin kan je zomaar een lekkere beloning opleveren!

Eenmaal bij het Sint Maartensvuur aangekomen kan iedereen gezellig genieten van de warmte. Daarbij hoort natuurlijk ook de traditionele gratis wafel met warme chocolademelk. Om dit mooie feest iedere jaar weer op deze manier te kunnen organiseren, is een vrijwillige bijdrage zeer gewaardeerd.

Krotten en lampionnen versieren

Alle kinderen worden namens het St. Maarten Comité opgeroepen om hun mooiste creaties te tonen. De kinderen kunnen volgens Heitser traditie een ‘krot’ versieren. Deze krotten (voederbieten) zijn vanaf woensdag 26 oktober gratis te verkrijgen bij Verheggen Sport Mode Textiel (Dorpstraat 33). Kinderen t/m 5 jaar mogen er ook voor kiezen om een lampion te maken. Het is belangrijk om je creatie van een kaartje met naam en leeftijd te voorzien. De creaties kunnen direct bij aankomst bij het Sint Maartensvuur ingeleverd worden. Om ca. 20.00 uur worden alle winnaars bij maanlicht bekendgemaakt en worden de prijzen uitgereikt. Na afloop kunnen alle lampionnen en krotten weer mee naar huis meegenomen worden.

Ga voor meer informatie naar Facebook of Instagram of bekijk de posters die in Heythuysen verspreid zijn. De organisatie hoopt op een grote en gezellige opkomst!

Vorig artikelWeerter koren behalen tweede plaats bij BALK TOPfestival in Rotterdam
Volgend artikelPremière-avond ‘Aber der Kirche passiert nichts’ uitverkocht