Geslaagd Jota-Joti bij scoutingen St. Job en Nederweert

WEERT – Afgelopen weekend hebben Scouting St. Job Leuken-Weert en Scouting Nederweert gezamenlijk het jaarlijkse evenement Jota-Joti georganiseerd. Tijdens dit wereldwijde evenement van scouting staan communicatie en techniek centraal. Beide verenigingen pakten de Jota-Joti op om voor de leden een dag vol activiteiten op en rond het scoutinggebouw te organiseren.

Expeditie Joti

Op vrijdagavond namen de oudste leden en leidinggevenden van beide verenigingen deel aan Expeditie Joti: een evenement van Scouting Limburg waarbij Limburgse scoutinggroepen puzzels moeten oplossen en creatieve opdrachten uitvoeren. Met de uitkomsten van deze puzzels kregen de autoteams locaties verspreid door heel Limburg door.

Spellen voor jong en oud

Op zaterdag is er flink uitgepakt met uitdagende activiteiten voor alle leden. Bij de Albert Heijn op Leuken stond een grote opblaasbare stormbaan. Hier hebben de kinderen een estafettespel gedaan. Bij de kerk werd het spel memory-XXL gespeeld, waarbij goede communicatie erg belangrijk was. Ook werd er een heus “beverhijsspel” gespeeld bij de Noordervijver, waarbij de oudere leden heel hard moesten roeien om een van de jongste leden de lucht in te hijsen. Het laserdoolhof, het kruiwagendenkspel en het petflesschieten waren eveneens zeer geslaagd. 

De spellen werden gespeeld in groepjes bestaande uit leden van beide verenigingen en verschillende leeftijden. Tussendoor was het erg leuk om via de portofoons met elkaar in contact te blijven.

Deze geslaagde dag werd afgesloten met een gezellige spelletjesavond voor alle vrijwilligers.

Wekelijkse activiteiten

Scouting Nederweert en Scouting St. Job organiseren wekelijks leuke activiteiten voor de jeugd. Wil je ook een keer komen kijken? Kijk dan eens op sociale media of op de websites www.scoutingnederweert.nl en www.scoutingsintjob.nl.

Vorig artikelVogelgriep vastgesteld in Ospel
Volgend artikelAsfaltonderhoud fietspad Leveroyseweg Heythuysen